El moment del gol d'Asier Villalibre, que va forçar la pròrroga al minut 89 de la final de la Supercopa (Reuters)

Defensar les jugades a pilota aturada, l'assignatura pendent del Barça aquesta temporada

L'equip blaugrana es mostra vulnerable a l'hora de defensar jugades d'estratègia, que li han costat una quarta part dels gols encaixats a la Lliga o la diana decisiva d'Asier Villalibre a la final de la Supercopa

Agència EFEActualitzat

El Barcelona va deixar escapar el títol de la Supercopa d'Espanya per culpa d'un nou gol a pilota aturada, que accentua el problema que l'equip blaugrana té amb les jugades d'estratègia a La Lliga, on un de cada quatre gols encaixats ha arribat arran d'un servei de córner. En concret, quatre dels 17 gols que han rebut els culers aquesta temporada s'han originat en aquest tipus d'accions. És a dir, que el 23,5% dels gols en contra del Barça han estat, fins ara, causats per jugades a pilota aturada.

Amb aquestes quatre dianes en contra a la sortida de córners a la Lliga, els blaugranes estan a un sol gol d'encaixar, únicament en aquesta temporada, els mateixos gols de córner (cinc) que van rebre en les tres anteriors campanyes sumades.

Aquest últim gol rebut davant l'Athletic ha estat el més dolorós de tots, ja que va arribar al minut 89, quan el Barça guanyava (2-1), i el va condemnar a jugar una pròrroga que acabaria perdent. Abans que Asier Villalibre, Luuk de Jong (Sevilla), Álvaro Giménez (Cadis), Mouctar Diakhaby (València) i Willian José (Reial Societat) havien superat la defensa dels de Koeman en jugades d'estratègia a la sortida d'un córner. A excepció de l'últim, la resta de gols van arribar en partits on el Barça es va deixar punts.

Aquesta realitat converteix el Barça en el tercer pitjor equip de la Lliga defensant els córners. Només l'Osca, amb sis gols rebuts, i el Betis, amb cinc, ho fan pitjor que els barcelonistes.

No obstant això, de forma paradoxal, el Barça és, al mateix temps, el segon millor equip pel que fa a duels aeris, només al darrere de l'Alabès. Registra un encert del 58%, amb 205 duels per alt guanyats i 149 perduts. És l'altra cara de la moneda, que contrasta amb la fragilitat exhibida en els serveis de cantonada.