BARÇA

Defensa tova, equip poc fluid o "Messidependència", alguns dels mals del Barça

Al Barça li costa cada cop més mantenir la porteria a zero i comença a abusar del joc en llarg. Aquestes dades denoten els mals del joc blaugrana, algunes de les quals no es registraven des de fa sis temporades

Jordi SunyerActualitzat


El d'ahir és, tot just, el cinquè partit de la temporada en què el Barça deixa la porteria a zero i, amb tot, a l'Slavia li van anul·lar un gol de Boril i va tenir un parell d'ocasions clares. En els altres deu partits, el Barça ha rebut almenys un gol.

No és, amb tot, un fet nou, perquè és la mateixa estadística que la temporada passada. En canvi, en el primer any de Valverde només es va encaixar en sis dels primers quinze partits. Les dificultats en defensa les exemplifica Piqué, que ja ha vist nou targetes grogues, dues més que en tota la temporada passada. És una dada inèdita en la seva carrera.

 

 

Contra l'Slavia, el Barça va completar un 86% de les passades. Això vol dir dos punts per sota de la mitjana de la temporada, i tres per sota de la mitjana dels últims quatre anys. Segons dades de la UEFA, són els pitjors percentatges des de la temporada del Tata Martino. És significatiu que, ahir, el Barça intentés 78 passades llargues, rècord de la temporada i dotze més que els txecs. Continua en dubte l'encaix d'alguns jugadors com Griezmann. Ahir, Messi va combinar més cops amb Ansu Fati en mitja hora (5) que amb el francès en tot el partit (4), segons dades de "La TdT". També es qüestiona la posició de Frenkie de Jong.

"Hi ha moltes coses en què podem millorar. Tenim un equip fantàstic, un dels millors equips del món. En aquesta plantilla hi ha molt potencial, i moltes vegades són petits detalls els que fan grans diferències. Estem treballant de debò en això i segur que aviat ho farem molt millor." (Frenkie de Jong, a la zona mixta del Barça-Slavia)


Messi i Suárez han marcat la meitat dels gols del Barça aquesta temporada... tot i haver estat lesionats. El Barça continua bastit a partir d'una columna vertebral amb contractes de llarga durada però que està manifestant problemes físics, com passa amb Busquets, que no ha acabat cap partit de Champions, o Jordi Alba, que ha de parar per lesió per segona vegada. Els que haurien de rejovenir l'equip, però, no aporten prou; ahir, Dembélé va perdre una de cada tres pilotes que va tocar. Els problemes del Barça són, així, tant de detalls com estructurals.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut