Nikola Kalinic, en una de les accions del partit (@FCBbasket)

Debut amarg del Barça a la Lliga a Gran Canària (88-85)

Els de Jasikevicius, després de caure a la final de la Supercopa, han sumat la segona derrota de la temporada, la primera a la Lliga

El FC Barcelona no ha començat amb bon peu la temporada. Després de la dura derrota a la final de la Supercopa d'Espanya davant el Reial Madrid (89-83), els de Sarunas Jasikevicius han començat amb mal peu la temporada a la Lliga ACB caient a Gran Canària (88-85).

Els blaugrana han començat el partit carregant molt bé el rebot i amb un Sanli molt inspirat, però l'encert exterior dels locals els ha permès marxar al final del primer quart només dos punts per sota en el marcador (19-21).

En l'inici del segon període, el talent de Kalinic i els triples d'Abrines, tres de gairebé consecutius, han permès als catalans dominar el duel, però un Gran Canària coral comandat pel trident Balcerowski - Shurna - Slaugtujer ha castigat molt fort el Barça, que ha vist com l'equip de Lakovic s'escapava en el marcador al descans (48-40).

En un tercer parcial molt travat, els de Jasikevicius han intentat tornar a agafar la iniciativa i ho han aconseguit amb dos triples de Sanli i Abrines, però uns últims minuts brillants d'Inglis i Salvó han permès als locals tancar el quart amb un avantatge de 5 punts (70-65).

I, en l'últim quart, ha arribat la desfeta definitiva. L'encert exterior d'Abrines i les cistelles de Kalinic, Sanli i Laprovittola han aconseguit capgirar el marcador, però ha estat només un miratge.

El Gran Canària, que fins a falta de tres minuts de l'últim quart només havia pogut anotar des de la línia de tirs lliures, ha tornat a agafar la iniciativa, i un triple de Shurna a falta d'1.10 per acabar ha posat els de Lakovic quatre punts per sobre (86-82).

Tot i això, el pitjor per als blaugrana encara estava per arribar. Jokubaitis ha posat el Barça a només dos punts de distància amb una entrada a cistella, però en l'última possessió, a falta de 2.8 segons, el lituà ha relliscat i les opcions de triomf s'han esvaït per als catalans.

Sanli, amb un doble-doble de 18 punts i 10 rebots, ha estat el més destacat dels catalans, acompanyat per Abrines (17 punts amb un 5 de 9 en triples i 6 rebots) i Kalinic (15 punts i 6 rebots). Pels locals, Balcerowski (17 punts) ha estat el millor, ben acompanyat per un inspirat Shurna (14).

D'aquesta manera, el Barça ha sumat la primera derrota a la Lliga en una jornada negra per als equips catalans, amb derrotes també de Girona, Manresa i Joventut de Badalona. Aquest diumenge, els blaugrana es veuran les cares al Palau Blaugrana amb el Baskonia (20.00).