Mireia Cabañes entrenant surf adaptat (Efe)
Surf

De perdre una cama a somiar amb els Paralímpics

Quan tenia 7 anys, la vida de Mireia Cabañes es va sacsejar en diagnosticar-li un càncer ossi que va obligar a amputar-li la cama esquerra. Vint anys després, entrena surf adaptat amb l'objectiu d'entrar en l'equip espanyol i arribar als Paralímpics

Redacció Esport3Actualitzat

Mireia Cabañes té 34 anys. De petita va tenir un sarcoma d'Ewing en estat avançat. Li van practicar una rotoplàstia de Van Ness, una cirurgia innovadora i complicada en què després d'amputar-li la cama des del fèmur l'hi van reimplantar al maluc, però a l'inrevés. D'aquesta manera, el genoll fa la funció de maluc i el peu, de genoll.
Fa tres anys, aquesta jove valenciana va conèixer l'escola Mediterranean Surf de la mà de l'ONG Kind Surf, organitzacions expertes en surf terapèutic i adaptat a persones amb mobilitat reduïda. Allà van oferir-li una beca en programa de continuïtat però no va poder fer-la per impediments laborals. Ara, Cabañes té una altra vegada l'oportunitat d'unir-se a aquest projecte i afirma que "se'n mor de ganes": "Si veig que no perjudica la meva salut, la meva idea és entrar en l'equip nacional de surf adaptat i arribar als Paralímpics el 2024 o 2028", anuncia després de confessar que s'ha imaginat "milers de vegades" a sobre d'una taula de surf.

Anar al contingut