El gest de Vinícius denunciant que públic de Mestalla li havia dit "mico"
El gest de Vinícius denunciant que públic de Mestalla li havia dit "mico"
futbol

De Lula a Infantino: l'onada de solidaritat amb Vinícius acorrala LaLiga

El racisme inherent a LaLiga denunciat pel brasiler a Mestalla transcendeix a escala internacional, i Tebas és mirat amb recel

Redacció Esport3Actualitzat

Mentre Vinícius i el president de LaLiga, Javier Tebas, s'embranquen en un foc creuat per les acusacions de racisme del brasiler després dels fets de Mestalla, personalitats importants del món del futbol se solidaritzen amb el jugador. El màxim responsable de la FIFA, Gianni Infantino, ha fet costat al madridista pels suposats insults xenòfobs que va rebre d'aficionats del València.

"Tota la nostra solidaritat amb Vinícius, no hi ha lloc per al racisme ni en el futbol ni en la societat."

No obstant, la polèmica, que va eclipsar l'agressió del jugador a Hugo Duro i una nova derrota del Madrid, ha transcendit a escala internacional. El president del Brasil, Lula da Silva, ha enviat suport al seu compatriota recordant els orígens humils de Vinícius.

"Un nen pobre que s'ha guanyat la vida. És un dels millors jugadors del món i del Reial Madrid. No permetrem que el racisme s'apoderi dels estadis de futbol."

En la mateixa línia ha reaccionat la Federació Brasilera de Futbol, que secunda la teoria del davanter sobre el racisme inherent a l'Estat: "No hi ha alegria on hi ha racisme."

S'escampen els recels sobre la gestió de Tebas amb el racisme a les graderies. La idea que LaLiga actua amb permissivitat cap al racisme qualla i no només a escala internacional. 

Tebas aïlla Vinícius per defensar la fermesa de LaLiga

Davant les acusacions d'inacció de LaLiga, Javier Tebas ha defensat la fermesa amb què persegueixen el racisme des de LaLiga. L'advocat vitorià ha reivindicat el tarannà respectuós de les aficions espanyoles, posant el focus de la problemàtica en Vinícius: 8 de les 9 denúncies per insults racistes d'aquesta temporada han involucrat el davanter del Madrid. 

Per acabar d'aïllar el cas particular de Vinícius, Tebas ha recordat que la competició que presideix compta amb "200 jugadors de raça negra".

L'RFEF apel·la al tancament de grades

Un altre que no sembla tenir intenció d'alinear-se amb Javier Tebas en la defensa de LaLiga és el seu arxienemic Luis Rubiales. La RFEF s'ha mostrat "consternada" per la repetició d'unes actituds que "s'han erradicar", si cal, amb "tancaments de grades i estadis". El seu president ha assegurat aquest dilluns al migdia que hi ha "un greu problema com a país":

"Encara que sigui només un indesitjable, és un problema que taca tot el futbol espanyol." 

Escalf culer a Vinícius

Vinícius també ha rebut la solidaritat de companys de professió. Un jugador del Barça com Alejandro Balde ha deixat de banda la rivalitat per enviar el seu escalf al brasiler amb aquesta resposta al seu post de denúncia.

 

Dilluns a la nit, un company del barceloní a la defensa blaugrana, Jules Koundé, també va penjar un comunicat de suport al madridista. El francès recolza la seva croada antiracista: 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut