L'holandès De Ligt, futurible blaugrana
L'holandès Matthijs de Ligt, en el radar del Barça
Barça

De Ligt, un objectiu estratègic per al Barça

Tot i que actualment compta amb fins a 6 jugadors per a l'eix de la defensa, el club veu el central holandès com un jugador clau de cara al futur

Jordi SunyerActualitzat

Dels equips que jugaran els quarts de final de la Champions, el Barça i la Juventus són els menys golejats. A la Lliga, però, hi ha tres conjunts amb millors registres defensius que els blaugranes. Gerard Piqué té 32 anys; Thomas Vermaelen, amb 33, acaba contracte i s'ha vist fustigat per les lesions; i Umtiti s'ha perdut mitja temporada pels seus problemes al genoll.

El Barça pondera els anys que li queden al català al màxim nivell i està sotmetent el francès a avaluació. Umtiti, en una entrevista a L'Équipe, va assegurar fa uns dies que les sensacions físiques amb el seu genoll són bones, però va reconèixer que li faltava ritme de competició. El club estarà atent al rendiment que ofereixi en els minuts que tingui d'aquí fins a final de temporada.

Davant aquesta situació, es fa necessari assegurar el futur, i aquí és on entra en joc l'interès del Barça per Matthijs de Ligt. L'holandès encaixa en la filosofia que està seguint l'àrea esportiva del Barça: cercar els millors jugadors joves d'Europa, com Frenkie de Jong, que ja és blaugrana, Luka Jovic, a qui el Barça està seguint de molt a prop, o, en menor mesura, Jean-Clair Todibo, que va debutar a la Supercopa de Catalunya. En el cas de De Ligt, l'interès està més que confirmat i el Barça està ben posicionat per obtenir-ne el fitxatge, però torna a tenir la competència d'altres grans clubs.

El pla de futur de la defensa no s'acaba a l'eix. El Barça també sondeja el mercat de laterals esquerres; sense recanvi, aquesta temporada, Jordi Alba és el tercer jugador més utilitzat de la plantilla.

Anar al contingut