De Gendt celebra el triomf a Nàpols
De Gendt celebra el triomf a Nàpols
Ciclisme

De Gendt s'emporta una vuitena etapa del Giro amb regust de clàssica

La jornada amb inici i final a Nàpols acaba amb la victòria d'un dels ciclistes més combatius del pilot

Guim Fortuny GimbertActualitzat

Si com aquest dissabte fa sol, ataca. Si plou, ataca. Si puja, ataca. Si baixa, ataca. I entre atac i atac, de tant en tant Thomas de Gendt també guanya etapes. El belga de 35 anys, un dels ciclistes més combatius del pilot mundial, ha escrit el seu nom a la vuitena jornada del Giro d'Itàlia 2022. L'escenari no era qualsevol lloc, les vies i carreteres de Nàpols, inici i final del dia.

La vuitena etapa tenia un perfil trencacames, una petita clàssica que s'ha trencat als primers quilòmetres quan un grup de més de 20 ciclistes han format l'escapada de la jornada. Molts aspirants a aixecar els braços als carrers napolitans, com l'omnipresent Van der Poel, però cap d'ells perillós per a la general que lidera Juanpe López, a qui encara ningú pot despertar del somni. L'andalús lluirà diumenge la maglia rosa per cinquè dia consecutiu.

A 50 quilòmetres de meta Van der Poel ha fet un canvi de ritme infructuós i, poc després, la fuga s'ha dinamitat deixant només quatre corredors al davant. Un pòquer entre els quals destacava l'astut De Gendt, l'únic dels escapats que superava la trentena. El belga ha marxat acompanyat d'un altre ciclista del Lotto Soudal, Harm Vanhoucke, a banda de l'aragonès del Movistar Jorge Arcas i l'italià Davide Gabburo, del Bardiani-CSF-Faizanè.

Als metres finals, l'estratègia d'equip ha estat determinant. Vanhoucke ha llançat el seu veterà company i De Gendt ha tornat a recordar a l'exitosa i descarada nova generació de ciclistes que això d'atacar plogui, faci sol, pugi o baixi fa anys que està inventat.

Anar al contingut