De Burgos Bengoetxea va expulsar Cristiano en l'únic clàssic que ha xiulat (Reuters)
Futbol

L'àrbitre de la final de la Supercopa amb una història familiar peculiar

El col·legiat bilbaí, en l'únic clàssic que ha xiulat al llarg de la seva carrera, va expulsar Cristiano Ronaldo al Camp Nou

Redacció Esport3Actualitzat

Ricardo de Burgos Bengoetxea serà encarregat de dirigir la final de la Supercopa d'Espanya. L'àrbitre xiularà el partit entre el Barça i el Reial Madrid que es disputarà a Riad, a l'Aràbia Saudí, el proper diumenge (20.00).

 

Roberto Díaz Pérez del Palomar i Jon Núñez Fernández seran els assistents de banda; José Luis González González serà l'encarregat de revisar les jugades a la Sala VAR; Santiago Jaime Latre serà a l'AVAR i Alejandro Muñiz Ruiz serà el quart àrbitre.

El segon clàssic de De Burgos Bengoetxea

El col·legiat bilbaí ha xiulat 23 partits del Barça a Primera Divisió, amb un balanç de 16 victòries, quatre empats i tres derrotes, i 18 del Reial Madrid, amb 14 triomfs, tres empats i només una derrota.

El d'aquest diumenge serà el segon Reial Madrid-Barça per al col·legiat de 36 anys després de dirigir l'anada de la Supercopa del 2017, en un duel en què va expulsar Cristiano Ronaldo.

Després d'ensenyar-li una targeta per treure's la camiseta al marcar, De Burgos Bengoetxea va expulsar el portuguès per doble groga en una jugada en que l'ex del Reial Madrid va simular un penal al rebre una entrada d'Umtiti.

En les protestes d'aquesta acció, Cristiano va empènyer l'àrbitre i, finalment, el van acabar sancionat amb 5 partits: un per l'expulsió i quatre per l'agressió. Aquell partit el va guanyar el Reial Madrid per 1 gol a 3 amb gols de Piqué, en pròpia porteria, Cristiano i Asensio.

El tiet colpista de l'àrbitre de la final

De Burgos Bengoetxea, dentista de professió, és fill d'àrbitre i nebot d'un caporal de la Guàrdia Civil que va estar present a l'hemicicle durant el 23F.

Ernesto Burgos Núñez, el seu pare, va xiular 69 partits a la màxima categoria del futbol espanyol entre els anys 1976 i 1982, tot i que va acabar sent descendit per "motius extraesportius".

Francisco Burgos Núñez, el seu tiet, era un caporal de la Guàrdia Civil que el 23 de febrer del 1981 es va unir a les forces que van entrar al Congrés per dur a terme el cop d'estat.

Anar al contingut