Champions femenina

De Budapest a Göteborg: dos anys per convertir el Barça en el millor equip d'Europa

La victòria contra el Chelsea culmina la feina d'un projecte sòlid i fidel a l'estil blaugrana i obre les portes de futures generacions, fins ara, sense referents

Francesc LatorreActualitzat

La ressaca per la Champions femenina aconseguida pel Barça encara dura. A Göteborg, l'equip blaugrana va culminar brillantment una feina que va començar fa dos anys, just amb una derrota en la primera final de Champions, contra l'Olympique de Lió. Aleshores, les blaugrana van sortir golejades. L'evolució de l'equip ha estat impressionant i, només 24 mesos després, ja ningú discuteix el domini del Barça.

El Barça encara assaboreix el títol històric de la Champions. Una victòria que culmina la feina d'un projecte sòlid i fidel a l'estil blaugrana i obre les portes de futures generacions, fins ara, sense referents. Ho van prometre. S'ho van prometre i ho han fet. Hi han tornat i l'han guanyat. L'Olympique de Lió les va esborrar del mapa fa dos anys i, ahir, el Barça va fer el mateix amb el Chelsea.

El viatge de Budapest a Göteborg no ha necessitat cap revolució; només feina i convicció. Set de les jugadores titulars ahir van ser titulars també fa dos anys. S'ha confiat en un bloc, en un entrenador i en una manera de jugar. I s'han fet fitxatges, com Jenni Hermoso i Graham Hansen, que han apujat el nivell de l'equip fins a fer-les reines d'Europa.

Fa dos anys, l'avió de tornada a casa era un funeral... Però aquell equip que baixava les escales en silenci no estava mort. Tot just començava a créixer per poder tornar de Göteborg més viu que mai.

 

ARXIVAT A:
Final Champions Göteborg
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut