David Popovici, el nou referent de la natació mundial (Reuters)
Natació

David Popovici bat el rècord mundial dels 100 metres lliures amb només 17 anys

El nedador romanès es confirma com la nova superestrella de la natació mundial

Actualitzat

La nova superestrella de la natació mundial es diu David Popovici. Si abans dels Europeus de natació de Roma hi havia indicis per suposar-ho, els presents campionats s'han encarregat de confirmar-ho. El nedador romanès s'ha encarregat de batre, amb només 17 anys, el rècord del món dels 100 metres lliures, que posseïa el brasiler César Cielo des de l'any 2009.

Un rècord que semblava impossible de batre perquè va ser obtingut a l'època dels banyadors de poliuretà, prohibits poc després perquè flotaven i ajudaven massa els nedadors. Popovici, sense ajudes externes, ha cobert la distància en 46 segons i 86 centèsimes, cinc centèsimes menys que l'anterior registre.

 

La irrupció de Popovici a l'elit de la natació és vertiginosa. Fa tot just un any es va donar a conèixer mundialment també a Roma en arrasar als Mundials júniors. Poc després, als jocs de Tòquio, Popovici va entrar en dues finals olímpiques amb només 16 anys, quedant-se a només dues centèsimes del bronze en la dels 200. Un any després, el romanès ja s'ha proclamat campió del món dels 100 i els 200 metres en els passats Mundials de Budapest, convertint-se en el primer nedador en imposar-se en les dues distàncies en un mateix certamen en 50 anys.

Amb el doble títol mundial a la butxaca, a Roma continua superant els seus propis límits. A la semifinal dels 100 metres ja va superar el rècord d'Europa i a la final ha anat més enllà. Ara, encara li queda disputar els 200 i els 400 metres per continuar engrandint la seva llegenda.

Nou rècord d'Espanya dels 4x100 masculins

L'equip espanyol dels 4x100, mentrestant, s'ha classificat per a la final batent el rècord estatal. el quartet format per Sergio de Celis, el tarragoní Carles Coll, el terrassenc Mario Mollà i Luis Dominguez ha parat el crono en 3:16.71, millorant l'anterior registre, que datava del 2016, en 1.47 segons. Espanya competirà en la final amb el quart millor temps. La prova ha servit perquè el mallorquí De Celis recuperés el rècord estatal dels 100 metres, ja que ha cobert la primera posta en 48.82 segons, 16 centèsimes menys que el temps que va obtenir Domínguez divendres.   

Carles Coll, un dels 4 rellevistes que han obtingut el rècord (EFE)

 

El combinat femení, amb les catalanes África Zamorano i Ainhoa Campabadal, va acabar de la seva banda setena en la final dels 4x100. 

 

Anar al contingut