David Cal durant la final de 500 m als Jocs Olímpics de Pequín el 2008 (Reuters)
Piragüisme

David Cal es retira i renuncia a buscar la seva sisena medalla olímpica als Jocs de Río de Janeiro

El palista gallec, l'esportista espanyol amb millor historial olímpic, ha decidit abandonar la preparació per als pròxims jocs, segons ha confirmat el COE

Actualitzat

Segons una informació que publica "Marca" i que posteriorment han ratificat fonts del Comitè Olímpic Espanyol (COE), Cal, de 32 anys, ha renunciat a continuar la seva preparació i els intents per convèncer-lo perquè canviï d'opinió han sigut en va. La manca de motivació i de forma serien, d'acord amb el diari esportiu, les raons de la retirada. Després dels Jocs de Londres 2012 l'entrenador de Cal, Suso Morlán, es va fer càrrec de l'equip brasiler de piragüisme i el palista gallec es va traslladar al país sud-americà per continuar amb el seu tècnic.

Al febrer, Cal va quedar fora del seleccionat espanyol per a l'Europeu, encara que el torneig continental no era la seva prioritat, sinó el Mundial d'agost, classificatori per als Jocs. Però el palista gallec sembla haver perdut la motivació per seguir remant. La decisió no l'ha comunicat encara de veu però sembla irrevocable: l'adéu del màxim medallista olímpic espanyol.

El gallec va obtenir la medalla d'or en els Jocs Olímpics d'estiu de 2004 realitzats a Atenes (Grècia) en les proves de C-1 1.000 metres i la medalla de plata en la prova de C-1 500 metres. Abanderat de la delegació espanyola als Jocs Olímpics d'estiu de 2008 realitzats a Pequín (Xina), va aconseguir guanyar la medalla de plata en les dues proves disputades: C-1 500 metres i C-1 1.000 metres. En els Jocs Olímpics d'estiu del 2012 realitzats a Londres (Regne Unit) va aconseguir guanyar una nova medalla de plata en la prova C-1 1.000 metres.

Anar al contingut