David Aganzo, president de l'AFE, a la sortida de la reunió
Futbol

David Aganzo (AFE), acusat de suborn per un empleat seu

Antonio Saiz Checa diu que va participar, obligat, en l'obtenció de documentació fiscal de jugadors pagant 3.000 euros a un funcionari públic

Actualitzat

David Aganzo, president de l'Associació de Futbolistes Espanyols, ha estat acusat de suborn per un veterà empleat d'aquesta organització, Antonio Saiz Checa, segons ha destapat el diari Marca. Saiz, que actualment feia les funcions de director de Segona B i Tercera, va enviar aquest dilluns un correu electrònic a tots els membres de la junta directiva que ha causat un autèntic terratrèmol. Es tracta d'una acusació cap a Aganzo, i Saiz, a més, hi adjunta una carta per demostrar-ho. El mateix Saiz s'inculpa, dient que va obrar de manera irregular obligat per Aganzo.

Saiz acusa Aganzo d'obtenir fons per aconseguir de manera il·lícita documentació fiscal d'un altre sindicat de futbolistes, Futbolistas On. Una informació procedent de l'Agència Tributària aconseguida previ pagament de 3.000 euros a un funcionari públic i que el mateix Saiz va entregar a Aganzo. Segons indica Saiz, Aganzo volia demostrar i acreditar que Futbolistas On és un sindicat "groc".

Marca també ha tingut accés a una foto, que és al jutjat, on apareix aquest document obtingut de manera il·legal. Allà queda provat que el document es va treure internament de l'Agència Tributària i que apareix sobre la taula del despatx de David Aganzo.

Saiz Checa diu que cada dia es penedeix d'haver col·laborat en accions com aquesta amb Aganzo i Diego Rivas, el secretari general de l'AFE. També explica que, el mes d'agost,  va participar en una moció de censura contra Aganzo i que va ser acomiadat. Tres dies després, el president de l'AFE va acceptar la seva readmissió si acceptava fer un vídeo - contra la seva voluntat- aprovant la seva gestió. Afirma que li va fer xantatge emocional i professional, i que després de 10 anys treballant a l'AFE, ha hagut d'acabar, en certs moments, a la consulta del psiquiatre.

David Aganzo, en un tuit força concís, ha negat totes les acusacions.

Saiz acaba dient que aquests fets han estat posats en coneixement de la justícia, de la Fiscalia de València, i demana als membres de la junta directiva de l'AFE que prenguin les mesures necessàries per acabar amb la corrupció i la mala praxi a l'entitat.

Anar al contingut