Danny MacAskill segueix sorprenent amb les seves habilitats sobre una bicicleta i rodant sobre l'aspa d'un molí de vent.
Danny MacAskill segueix sorprenent amb les seves habilitats sobre una bicicleta i rodant sobre l'aspa d'un molí de vent.
Esports Extrem

Danny MacAskill es passeja en bicicleta per les aspes d'un aerogenerador

El rider escocès de 34 anys ha rodat a 50 metres d'alçada sobre el braç d'un moli de vent amb la seva bike trail per conscienciar contra el canvi climàtic.

Miquel RibasActualitzat

Danny MacAskill (1985, Dunvegan, Escòcia) es un rider d'street trial professional que des de fa anys sorprèn amb vídeos acrobàtics i extrems amb bicicleta i en diversos entorns, ja siguin urbans o de muntanya. En la seva joventut era mecànic de bicicletes, però un vídeo produït per ell mateix l'any 2019 i gravat pel seu amic Dave Sowerby li va canviar la vida. Només tenia 23 anys i el va penjar a You Tube, com un joc per mostrar les seves habilitats amb el nom "Inspired Bicycles". No obstant, la quantitat de trucs i piruetes que incloïa el muntatge rodat als carrers d'Edimburd va trencar motllos -gairebé 40 milions de visualitzacions- i el va catapultar per dedicares a l'esport.

 

 

Des de llavors les seves habilitats li han permès dedicar-se exclusivament a la bicicleta de trail. Es probablement el millor acròbata de les dues rodes i el manillar, que hi ha en l'actualitat. MacAskill, de 34 anys, es el numero 1 de la última modalitat urbana (Bike Street) i no competitiva del bike trial. Precisament el bike trail oficialment va néixer a Catalunya com a esport l'any 1979. El pare de la modalitat va ser Pere Pi i Parera (Lliçà d'Amunt, 1940) un antic pilot de motociclisme que inicialment el va anomenar trialsin, nom oficial que es va mantenir fins l'any 1991. El seu fill Ot Pi i Isern (Esplugues de Llobregat, 1970) en va ser el gran impulsor i primera figura mundial amb la consecució de dotze campionats del món entre els anys (1989 i 2000) i diversos rècords Guinness.

Danny MacAskill ha volgut donar visibilitat la Conferència de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic (COP26), que es celebrarà a Glasgow de l'1 al 12 de novembre.

El biker escocès actualment és el número 1 de l'especialitat de Bike Street.

El ciclista escocès, que ens té acostumats a  acrobàcies de tot tipus, en aquesta ocasió ha anat més lluny. La seva acció sobre les aspes d'un aerogenerador, a 50 metres d'alçada, tenia com a objectiu sensibilitzar de la necessitat de conscienciar-nos  de lluitar contra el canvi climàtic. Danny MacAskill ha volgut donar visibilitat a la Conferència de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic (COP26), que es celebrarà a Glasgow de l'1 al 12 de novembre. El mateix biker ha manifestat que "sempre he mirat les turbines eòliques i he pensat el fantàstic que seria muntar-ne en una. Va ser increïble tenir l'oportunitat de fer-ho realitat com a part de la nostra recent pel·lícula que vam rodar per als #Climategames abans de la propera cimera contra el canvi climàtic de Glasgow".

Sota el lema Unint el món per fer front al canvi climàtic, la propera Conferència de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic (COP26), que es celebrarà a Glasgow del 1 al 12 de novembre. La cimera s'havia d'haver celebrat a finals del 2020 i es va ajornar per la pandèmia. S'hi reuniran representants de uns 200 governs per accelerar l'acció climàtica en trobar un consens que permeti el compliment de l'Acord de París.

 

 

 

Anar al contingut