Medvédev no ha tingut pietat d'Alexander Zverev (Reuters)
Tenis

Daniïl Medvédev suma el quart títol de l'any a Xangai, en superar per 6 a 4 i 6 a 1 l'alemany Alexander Zverev

El tenista rus s'ha imposat per primera vegada a l'alemany després de 5 enfrontaments

Xavier BonastreActualitzat

"Està clar que Daniïl és, probablement, el millor tenista del món".  Així de contundent s'expressava l'alemany Alexander Zverev, número 6 del rànquing mundial aquest dissabte abans d'enfrontar-se avui, diumenge, al rus Daniïl Medvédev, en la final del Masters 1000 de Xangai. Medvédev, una autèntica màquina de fer tenis, continua el seu camí en un 2019 triomfal. És el jugador que més partits ha guanyat, superant Djokovic, Nadal i Federer, i amb el d'aquest diumenge ja suma quatre títols aquest any, dos Masters 1000 (Xangai i Cincinnati). Aquesta ha estat la sisena final consecutiva que jugava aquest any.

Imparable

Medvédev, número 4 del món, s'ha plantat a la final de Xangai després de derrotar l'anglès Cameron Norrie, el canadenc Vasek Pospisil, l'italià Fabio Fognini i el grec Stefanos Tsitsipas. Sense cedir ni un sol set. A la final, no ha tingut pietat d'Alexander Zverev (6 a 4 i 6 a 1). El primer set ha estat igualat, però el rus se l'ha endut per 6 a 4. En el segon, el 6 a 0 parla per si sol. Medvédev mai no havia derrotat Zverev en 4 enfrontaments previs. Fins avui, a més, només li havia guanyat un set (l'any passat, a Miami).

Una ratxa espectacular

Després d'arribar a la final de Brisbane i als vuitens de final de l'Open d'Austràlia al gener, on va caure davant de Novak Djokovic, la seva ascensió ha estat meteòrica. Va guanyar el torneig de Sofia al febrer i, a l'abril, va encadenar les semifinals de Montecarlo, amb la final al Barcelona Open Banc de Sabadell. Però va ser a l'estiu, als Estats Units, on va demostrar tot el seu potencial, que no sembla tenir fi. Va perdre contra Kyrgios la final de Washington, i contra Nadal la de Mont-real. Tot seguit es va proclamar campió a Cincinnati i va cedir la final de l'Open dels Estats Units en un duel espectacular davant de Rafael Nadal, després de 5 sets. Un petit descans i al setembre va ser campió a Sant Petersburg. Ara ha sumat el títol a Xangai, i ja ha guanyat 59 partits el 2019. N'ha perdut 17.

Anar al contingut