Dani Pedrosa, amb la seva Honda al circuit de Mugello, aquest passat cap de setmana (Reuters)
Motor

Dani Pedrosa no continuarà a Honda la pròxima temporada

El pilot de Castellar del Vallès posarà fi a una relació de 17 anys amb la marca japonesa a final de temporada

Actualitzat

L'equip Honda HRC ha confirmat que Dani Pedrosa no continuarà com a pilot oficial de l'equip la pròxima temporada. El de Castellar del Vallès ha estat integrat en l'equip Honda ja des de l'inici de la seva carrera, l'any 2001, quan va estrenar-se al Mundial de 125 amb només 16 anys.

Pedrosa va tenir un gran rendiment com a jove pilot d'Honda, guanyant un Mundial de 125 (2003) i dos de 250 (2004 i 2005). Però l'assignatura pendent ha acabat sent la categoria reina, on el català no ha pogut guanyar el títol mundial en les 12 temporades que ha completat fins ara tot i endur-se el subcampionat en tres ocasions (2007, 2010 i 2012). L'eclosió de Marc Márquez, company d'equip els últims 5 anys, ha anat relegant el paper de Pedrosa a l'equip.

En l'actual temporada, el vallesà s'ha hagut de retirar en tres de les 6 curses disputades i compta amb un 5è lloc com a millor classificació.

"Vull agrair a l'equip HRC aquests anys d'èxits -ha comentat Pedrosa-. He crescut amb ells no només com a pilot sinó també com a persona, i és un equip que sempre portaré al cor. A la vida tots hem de tenir reptes i ara és moment de canviar".

Anar al contingut