MotoGP

Dani Pedrosa marxa sense el títol somiat de MotoGP

Va ser un nen prodigi en ser el segon més jove de la història (17 anys) a ser campió del món. I marxa del mundial sense poder aconseguir el seu somni de ser campió de MotoGP.

Xavier GuillénActualitzat

Va ser un nen prodigi que va començar en la copa movistar tutelat per Alberto Puig. I ha arribat a les 54 victòries en la seva carrera. Campió del món dels 125 centímetres cúbics, amb només 17 anys es va convertir en el segon més jove de la història a ser campió. Va ser a Malàisia després d'haver guanyat cinc curses.

L'any següent va fer el salt al quart de litre i també va ser campió i va repetir l'altre any. Ja era tricampió del món, de manera consecutiva i tot un ídol. Al mateix temps, però, va haver de conviure amb les lesions i les intervencions quirúrgiques. Es va trencar els turmells cinc dies després d'obtenir el títol al vuitè de litre, va començar a patir amb la síndrome compartimental als avantbraços.

El 2006 debutava a MotoGP, a la Xina sumava la seva primera victòria i va arribar al final del certamen amb opcions de títol. Després vindrien moltes victòries, 31 en total, i tres subcampionats. Sempre fidel a la marca Honda.

Però el títol somiat no va arribar. D'una banda, per les lesions, com el 2011, quan es va perdre quatre curses per culpa d'aquest incident amb el desaparegut Marco Simoncelli. D'altra banda, per la irrupció de campions com Lorenzo, Stoner i Marc Márquez al 2013. Aquell any va trencar la relació professional amb Alberto Puig.

Aquesta temporada s'han retrobat ara amb Puig com a responsable de l'equip just l'any que marca el seu adeu a la competició.