La felicitat de Dan Martin en travessar la línia d'arribada @giroditalia
Ciclisme

Dan Martin guanya la 17a etapa del Giro d'Itàlia

Sensacional escapada de Martin al port de Sega di Ala, on Simon Yates ha retallat 57 segons a Bernal que, tot i haver patit, segueix líder

Redacció Esport3Actualitzat

La dissetena etapa de la 104a edició del Giro d'Itàlia, de 193 quilòmetres, ha començat a Canazei i ha acabat a Sega di Ala. Egan Bernal, que afrontava l'etapa de muntanya com a líder ferri de la prova, ha perdut 57 segons dels 4:20 de què disposava respecte a Yates.

El grup dels favorits ha patit una espectacular caiguda en el descens de Sant Valentino, penúltim port de l'etapa d'aquest dimecres. A la topada s'han vist involucrats Remco Evenepoel, Mikel Nieve, Vincenzo Nibali i Giulio Ciccone, entre altres corredors.

A 10 km per al final de l'etapa, Daniel Martín ha atacat rodant molt fort, amb un desnivell del 14%. La duresa del Port de Sega di Ala ha fet que Martín hagi aconseguit fins a un minut d'avantatge en la seva escapada.

A 3 quilòmetres per a l'arribada, Daniel Martin seguia al capdavant, seguit de Pedrero, Bernal, Yates, Almeida i Daniel Felipe Martínez. Ha estat un final intens i emocionant en què Bernal ha patit per arribar a la meta i això ha beneficiat Yates, que s'ha llançat cap a la línia d'arribada juntament amb Almeida. Al final, Martín ha estat primer, Almeida, segon, i Yates tercer.

L'ajuda de Felipe Martínez ha estalviat mals majors a Egan Bernal en un dia molt difícil per a ell:

Remco Evenepoel ha sofert ferides després de la forta caiguda
Anar al contingut