Motor

Cyril Despres i Stephane Peterhansel es coronen guanyadors al Llac Rosa de Dakar

Cyril Despres i Stephane Peterhansel s'han proclamat guanyadors del Ral·li Dakar 2007. L'última etapa ha estat un passeig triomfal fins al Llac Rosa de Dakar i no ha provocat cap canvi en la classificació general. En motos, Despres ha aconseguit la seva segona victòria a la prova africana beneficiat per l'abandó del català Marc Coma quan era líder destacat a dues etapes per al final, mentre que en cotxes Stephane Peterhansel continua ampliant la seva llegenda i ha sumat el seu tercer triomf, que afegeix als sis títols que ja tenia sobre dues rodes.

Actualitzat

Els francesos Cyril Despres, en motos, i Stephane Peterhansel, en cotxes, s'han coronat guanyadors del Ral·li Dakar 2007, després de disputar-se l'última etapa, un pur tràmit amb arribada al mític Llac Rosa de la capital senegalesa que serveix d'homenatge a tots els supervivents del raid més dur del món.

La classificació general no ha patit canvis i en motos, Despres s'ha imposat per davant del seu compatriota David Casteu i del nord-americà Chris Blais, mentre que el letó Janis Vinters s'ha apuntat la victòria d'etapa amb set segons d'avantatge sobre el noruec Pal Anders Ullander i 25 sobre el portuguès Helder Rodrigues. Després de l'abandó de Marc Coma quan era líder destacat a dos etapes per al final, el millor català ha estat Isidre Esteve, que finalment ha acabat en la 30a posició. El pilot d'Oliana ha patit molts problemes mecànics tot i que finalment ha pogut arribar fins a Dakar, un consol menor per a un dels candidats a la victòria.

En cotxes, la victòria d'etapa ha estat per al sud-africà Giniel de Villiers amb un estret marge de només dos segons d'avantatge sobre el madrileny Carlos Sainz. En la classificació general, Stephane Peterhansel s'ha adjudicat la victòria definitiva per davant dels seus compatriotes Luc Alphand i Jean-Louis Schlesser, en un podi completament francès. Per la seva banda, Carlos Sainz ha estat setè i Nani Roma ha estat el millor català, en la tretzena posició final.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut