No es jugarà cap partit de la Premier
No es jugarà cap partit de la Premier
Futbol

Cursos de consentiment sexual per als jugadors de la Premier League

La Premier League fa un pas contra els abusos sexuals i impartirà cursos on es tractaran temes com el consentiment o l'assetjament sexual

Redacció Esport3Actualitzat

La campanya de zero tolerància contra els abusos sexuals a la Premier League ja imposa una primera mesura. La Football Association i l'organització de la competició impulsaran cursos de consentiment sexual per als jugadors i membres del cos tècnic dels diferents equips.

Aquests cursos, on es tractaran temes com el consentiment sexual, les relacions sexuals, la intimidació i l'assetjament sexual, passaran a ser obligatoris i tothom qui no els faci serà sancionat. 

Fins ara, la Premier League organitzava tallers per als jugadors, tant si eren de les escoles com del primer equip, dels 14 als 23 anys, però ara els cursos seran obligatoris independentment de l'edat. A més, aquesta mesura, es vol que no quedi només en la màxima categoria i ja s'està estudiant aplicar-la també a lligues inferiors.

 

El tercer cas d'un jugador acusat de violació, el detonant

La pressió per la falta de mesures es va intensificar quan aquest juliol es va fer pública la detenció d'un futbolista internacional de la Premier acusat de violació, de qui les autoritats no van fer pública la identitat. Però aquest és el tercer cas que surt a la llum.

L'agost del 2021 el jugador del Manchester City Benjamin Mendy va entrar a presó preventiva acusat de fins a vuit delictes sexuals contra cinc dones diferents. El club anglès el manté suspès de feina i sou.

L'altre cas és el de Mason Greenwood, jugador del Manchester United, que va ser arrestat com a sospitós de presumpta violació i agressió a la seva parella. L'equip dels red devils, des de llavors, l'ha apartat de la seva disciplina.

Anar al contingut