Cristiano Ronaldo celebrant un gol davant Letònia (Reuters)

Cristiano Ronaldo fa dos gols en la victòria de Portugal sobre Letònia, tot i fallar un penal provocat per André Gomes

El davanter del Reial Madrid s'ha situat com el quart golejador històric amb una selecció europea amb els seus dos gols d'aquest diumenge. Podia haver aconseguit un hat-trick si no hagués errat un penal forçat pel barcelonista André Gomes

En el Grup B de la Fase Classificatòria per al Mundial de Rússia del 2018, Portugal ha derrotat 4 a 1 Letònia, en un matx on el madridista Cristiano Ronaldo ha fet dos gols i el blaugrana André Gomes ha estat titular. El davanter del Madrid ha obert de penal el marcador. El migcampista del Barça ha provocat un penal en el minut 57, però Ronaldo l'ha xutat al pal. Poc després ha arribat el gol de l'empat letó.

Finalment Carvalho, Cristiano i Bruno Alves han donat els tres punts al segon d'aquest grup. Amb els seus dos gols, el davanter del Reial Madrid s'ha situat, amb 68 gols, com el quart golejador històric amb seleccions europees. Els primers són els hongaresos Ferenc Puskas (84 gols amb Hongria i Espanya) i Sandor Kocsis (75 gols), seguits per l'alemany Miroslav Klose (71 gols).

El líder d'aquest grup B és Suïssa, que ha sumat 4 victòries en 4 jornades, la darrera aquest diumenge contra les illes Fèroe per 2 a 0. A la cua del grup, una Andorra que segueix sumant derrotes en aquesta fase classificatòria per al Mundial de Rússia del 2018. En la quarta jornada, ha caigut derrotada per 0 a 4 a Hongria.

Bèlgica es manté al capdavant del Grup H, també amb 4 partits guanyats. La seva última víctima ha estat una Estònia que ha encaixat un dur correctiu, 8 a 1, amb un hat-trick de Dries Mertens. La segona, Grècia, després de 3 victòries, ha cedit els primers punts empatant amb la tercera, Bòsnia i Hercegovina (1-1). I encara gràcies, ja que Tzavellas no ha fet el gol dels grecs fins al minut 95. En el tercer duel del grup, Xipre ha sumat els seus primers punts derrotant 3 a 1 una Gibraltar que ho ha perdut tot.

En el grup A Holanda ha suat per guanyar Luxemburg (1-3). Arjen Robben ha reaparegut amb la seva selecció, però només ha jugat la primera part. Ha tingut temps, però, de fer el primer gol del matx. Maxime Chanot ha empatat de penal pels visitants. Memphis Depay, amb dos gols després del descans, ha evitat la sorpresa. Els holandesos són segons a 3 punts de França, que va guanyar divendres a Suècia. També en aquest grup, Bulgària ha derrotat Bielorússia.