Cristiano Ronaldo enfonsa l'Atlètic i deixa el Reial Madrid amb un peu i mig a la final de la Champions (3-0)

Un "hat-trick" del portuguès ha liderat el contundent triomf dels blancs en el partit d'anada al Bernabéu i ha deixat ensorrat un Atlètic de Madrid impotent i inofensiu

David CarballoActualitzat

El Reial Madrid ha posat un peu i mig a la final de la Lliga de Campions de Cardiff. Liderats per un "hat-trick" de Cristiano Ronaldo, els blancs han superat clarament un trist Atlètic en l'anada de semifinals al Bernabéu i han fet un pas de gegant per tornar a lluitar per aixecar el màxim títol del futbol europeu.

El Reial Madrid ha començat com un autèntic vendaval davant d'un Atlètic massa poruc i acomplexat pel gran ambient al Bernabéu. Els homes de Zidane han afrontat la cita molt més endollats que el seu rival ciutadà en un primer quart d'hora de domini absolut dels blancs. Benzema ha perdonat el primer després de no aprofitar un mal refús d'Oblak a un xut anterior de Carvajal i, en la següent, Cristiano ha inaugurat el marcador amb un cop de cap sense oposició en el minut 10. Un gol polèmic que no hauria d'haver pujat al marcador ja que el portuguès estava en fora de joc en la centrada anterior, però la jugada ha seguit i ha acabat amb el primet gol de la nit.

L'Atlètic no ha reaccionat i Oblak, amb una gran aturada, ha evitat el segon desviant de forma providencial un cop de cap de Varane. El conjunt del Cholo Simeone s'ha vist superat per un Madrid més agressiu, precisament una de les seves millors armes. Benzema ha tornat a avisar amb un xilena desviada per poc.

El primer i únic avís de perill dels visitants en tota la primera part ha estat una rematada de Godín per sobre del travesser. Un molt pobre bagatge per a un equip que aspira a treure un bon resultat del Bernabéu. I, abans del descans, nova polèmica protagonitzada per Sergio Ramos, que ha donat dos cops de colze, un d'involuntari, al seu company Casemiro, que ha acabat sagnant pel llavi, i un altre a Lucas Hernández, una clara agressió que ha quedat sense càstig i que si l'àrbitre anglès Martin Atkinson hagués vist hauria hagut d'expulsar al central andalús.

"Hat-trick" de Cristiano

La segona part ha començat amb l'entrada de Nacho pel lesionat Carvajal i amb un Atlètic que ha intentat avançar tímidament les línies. Tot i això, els "colchoneros" han estat inofensius i molt imprecisos i el Reial Madrid no ha patit gens ni mica per mantenir el resultat favorable.

Sense necessitat de generar gaire joc, els blancs han esperat la seva oportunitat i han donat el cop de gràcia al seu rival gràcies a la contundència de Cristiano Ronaldo. El portuguès ha aparegut per tombar l'Atlètic amb dos gols més que deixen el Madrid amb peu i mig a la final de Cardiff del pròxim 3 de juny. Només una remuntada miraculosa al Calderón podria evitar que els blancs puguin defensar el màxim títol continental.