Atletisme

Creix l'escàndol per l'onada de contagis de l'Europeu indoor d'atletisme

Nombrosos atletes de diversos països han donat positiu en coronavirus després del Campionat d'Europa d'atletisme indoor a Torun, Polònia

Redacció Esport3Actualitzat

Quinze atletes italians van donar positiu per coronavirus després de tornar dels Europeus en pista coberta de Torun (Polònia), disputats entre el 4 i el 7 de març, segons informa aquest dimecres el diari italià La Gazzetta dello Sport.

La Federació d'Atletisme Italiana va confirmar fa quatre dies que "alguns atletes" van donar positiu en les proves PCR realitzades al tornar de Polònia i, segons el diari italià, ja hi ha quinze contagiats.

Itàlia no és l'únic país afectat per casos de contagi després de participar en els Europeus de Torun, i en els últims dies les federacions anglesa, holandesa i irlandesa també han confirmat atletes positius per coronavirus. A més, en el relleu 4x400 van donar positiu tres atletes de l'equip de Polònia, que va haver de renunciar a competir, segons va informar l'Associació Polonesa d'Atletisme (PZLA).

A més, també hi ha 10 anglesos i 9 holandesos positius. Els ucraïnesos, polonesos (tres rellevistes), irlandesos i francesos també han tingut infectats des del final dels campionats.

El cas més sonat ha estat el del saltador italià Gianmarco Tamberi, subcampió d'Europa en salt d'alçada, que en un post a Instagram explicava:

"72 hores després d'arribar a casa vaig descobrir que havia donat positiu en aquest maleït virus. Afortunadament, estic bé. Llevat de febre alta (39,9 º) i mal de cap els dos primers dies, no tinc més símptomes i la situació s'ha normalitzat. He avisat a tothom amb qui he coincidit aquests dies i, si m'he oblidat d'algú, m'agradaria assegurar-me que està bé."

 

Anar al contingut