Ciclisme

Contador es corona com a rei absolut del Tour de França per segona vegada

Alberto Contador s'ha adjudicat la seva segona victòria al Tour de França. El ciclista madrileny, que no va poder disputar l'edició de l'any passat, s'ha pogut treure l'espina amb un triomf incontestable a la classificació general després de la disputa de l'última etapa. La tradicional arribada als Camps Elisis de París ha acabat amb una rotunda victòria a l'esprint del britànic Mark Cavendish, que ha sumat sis triomfs d'etapa en aquesta edició. Contador ha pujat per segon cop al calaix més alt del podi, on ha estat acompanyat per Andy Schleck i Lance Armstrong.

Actualitzat
Els Camps Elisis de París han rebut aquest diumenge Alberto Contador amb el mallot groc de líder del Tour de França. El ciclista de Pinto ha sumat el segon títol de la ronda francesa al seu palmarès, després del que ja va aconseguir el 2007, i ha confirmat que és un dels ciclistes més forts del moment. Als 26 anys, Contador s'ha tret l'espina de l'any passat, on el seu equip no va poder participar-hi, i ha demostrat que pot ser el gran dominador de la ronda francesa en els pròxims anys. Al podi final l'han acompanyat el luxemburguès Andy Schleck i el seu company a l'Astana, el nord-americà Lance Armstrong.

L'última etapa, de 160 quilòmetres de recorregut, entre Montereau Fault-Yonne i París, ha acabat amb la victòria a l'esprint de Mark Cavendish. El velocista britànic s'ha tornat a mostrar intractable i ha sumat el seu sisè triomf d'etapa en aquesta edició amb una gran autoritat. Tot i les sis victòries parcials, Cavendish s'ha vist superat en la classificació de la regularitat pel noruec Thor Hushovd, tercer als Camps Elisis. En la resta de classificacions parcials, Andy Schelck ha guanyat el mallot blanc com a millor jove de la general, Franco Pellizzotti ha estat el rei de la muntanya i l'Astana s'ha adjudicat la victòria per equips.
Anar al contingut