Jeroni Fajardo, en acció (FIM/Pep Segalés)
Motor

Confirmen el positiu de Jeroni Fajardo i li retiren els resultats de l'últim any

El pilot gironí perd els resultats obtinguts en l'últim any per un positiu involuntari

Actualitzat

Jeroni Fajardo, un dels pilots que més han competit amb Toni Bou aquesta temporada, veurà com tots els resultats que ha obtingut en l'últim any al Mundial de trial li seran retirats. La Federació Internacional de Motociclisme (FIM) ha confirmat un positiu que va donar el pilot gironí en un control antidopatge efectuat en el Trial d'Itàlia del 16 de setembre del 2018.

A l'anàlisi d'orina de Fajardo s'hi va trobar heptaminol, una substància prohibida que el pilot encara no sap exactament com va aparèixer en el seu cos. "Segons l'anàlisi, aquesta substància pot aparèixer per la metabolització al cos de l'octodrina", que Fajardo hauria ingerit en un suplement alimentari sense saber que era susceptible de donar positiu. La FIM deixa ben clar en el seu veredicte que entén que Fajardo no va consumir substàncies dopants de manera conscient.

D'aquesta manera, l'únic trial que computarà com a resultat vàlid aquest any per al pilot de Gas Gas és l'últim, el de la Nucia, on va obtenir un quart lloc. Ara, Fajardo disposarà de tres setmanes per presentar un recurs al TAS.   

 

Anar al contingut