Miguel Ángl Millán Sagrera, exseleccionador espanyol d'atletisme (EFE)
Atletisme

Condemnen a 15 anys de presó l'exseleccionador espanyol d'atletisme per abusos sexuals

Miguel Ángel Millán Sagrera abusava de dos joves menors d'edat als quals entrenava en un club d'atletisme de Tenerife entre els anys 2010 i 2015

Actualitzat

La secció segona de l'Audiència Provincial de Santa Cruz de Tenerife ha condemnat a 15 anys i sis mesos de presó l'exseleccionador espanyol d'atletisme Miguel Ángel Millán Sagrera com a autor de delictes d'abusos sexuals continuats a dos joves als quals entrenava quan eren menors d'edat a Tenerife.

La sentència, notificada aquest dimecres, recull la seva inhabilitació especial per exercir la seva feina com a entrenador i la prohibició de desenvolupar activitats esportives amb menors d'edat. A més a més, també l'obliga a participar en un programa formatiu d'orientació sexual.

Millán, en presó preventiva des del gener del 2017, s'aprofitava de la proximitat i les ganes de progressar en l'atletisme dels joves, a qui entrenava en un club de l'illa, per cometre els abusos. El primer cas d'abús sexual es va produir entre els anys 2010 i 2011, quan la víctima tenia entre 13 i 14 anys, i el segon al 2015.

Anar al contingut