Muntanya

Completa 500 ascensions del Collbaix en un any per una bona causa

El Collbaix, muntanya escenari d'una història de superació que té un manresà com protagonista

Una història de superació personal que comença amb la carta d'un fill i en què pren protagonisme una muntanya a tocar de Manresa.

L'esport com a motor per reconduir un moment vital complicat.

"Tot va començar amb l'última borratxera del meu pare, li vaig dir que havia fet el ridícul."

Aquestes són les paraules que va escriure amb tan sols 9 anys en Guifré. El seu pare, Bernat Bernabeu, té una malaltia degenerativa, l'artrosi. Quan l'hi van diagnosticar, es va enfonsar i va començar a beure.

En llegir la carta escrita pel seu fill, en Bernat va obrir els ulls i el seu estil de vida va canviar dràsticament.

"No tornaré a beure mai més a la vida."

En Bernat amb la muntanya de Collbaix de fons
Bernat Bernabeu amb la muntanya de Collbaix de fons

En Bernat i el seu fill es van posar un objectiu: pujar la muntanya manresana de 540 metres del Collbaix 365 cops, fer l'ascens cada dia de l'any. En Guifré acompanyava el seu pare al cim, ja que es van aturar els entrenaments de futbol degut a la pandèmia. Quan es van reprendre els entrenaments, en Guifré va deixar de pujar la muntanya. Tot i així, en Bernat va continuar fent l'ascensió al Collbaix cada dia tot sol.

"Per a mi, el meu pare és com un ídol i un referent a seguir en tots els aspectes."

Un cop assolit l'objectiu, en Bernat se'n va posar un altre: superar les 500 pujades al Collbaix. Aquest repte el va completar l'últim dia de l'any, quan va arribar a pujar i baixar la muntanya manresana fins a 54 vegades.

En Bernat ha acumulat un total de 1.500 quilòmetres i 115.000 metres de desnivell positiu als seus peus en un any. Això equivaldria a pujar 10 cops l'Everest.

De tant en tant, durant alguna de les seves diàries pujades al Collbaix, en Bernat es troba amb la Carme, la traumatòloga i la doctora que l'ha tractat i l'ha ajudat a superar i viure amb els seus problemes físics.

"Ha estat operat dels isquiotibials, però ho hem anat apedaçant, i ja veieu com corre el tio."

En Bernat amb la seva traumatòloga
En Bernat amb la seva traumatòloga

En Bernat no sap fins quan podrà seguir caminant o corrent, però assegura que com més camina, menys mal li fa. El Collbaix ha estat la muntanya testimoni d'una història de superació.

Ara l'esportista emplaça tothom que vulgui a sumar-se al repte #365collbaixos i publicar-ho a les xarxes.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut