Futbol

Commoció a l'Argentina per la mort de Maradona

La societat argentina es troba en estat de xoc per la pèrdua de qui molts encara consideren el millor futbolista de la història

Joan BioscaActualitzat

Des que s'ha sabut la notícia de la mort de Diego Armando Maradona, l'Argentina viu en estat de xoc. Al seu país existeix, fins i tot, l'església maradoniana, un fet que demostra la veneració que tenen els argentins per El Pelusa. La depressió s'ha apoderat d'un país que plora la desaparició de qui, per molts, continua sent el millor futbolista de la història.  

La societat argentina es troba en estat de xoc per una notícia que ningú s'esperava, ja que Maradona s'estava recuperant d'una operació per una hemorràgia cerebral fa uns 15 dies. L'exjugador argentí es trobava en un domicili de Tigre acompanyat per tota la seva família, com era el seu desig després de moltes disputes.

En una de les seves últimes aparicions públiques, Maradona va rebre un homenatge el dia del seu 60è aniversari quan encara era l'entrenador del Gimnasia y Esgrima de La Plata i va donar mostres del seu deteriorament físic. Finalment, se li va diagnosticar un coàgul al cervell provocat per la seva addicció a l'alcohol i del qual va ser operat amb èxit.

Aquest dimecres, fins a nou ambulàncies s'han apropat al domicili de Maradona, però els serveis mèdics no han pogut reanimar-lo després de tenir una aturada cardiorespiratòria. Amb la mort d'El Pelusa, l'Argentina perd un dels seus grans símbols i mites, com al seu dia van ser Evita Perón o Carlos Gardel, entre altres.

La Bombonera, punt de trobada

L'estadi de La Bombonera, on juga els seus partits Boca Juniors, un dels equips on va jugar Maradona, s'ha convertit en un dels punts neuràlgics dels aficionats argentins. Uns aficionats rendits a la figura de Maradona que han volgut recordar l'astre argentí. La trobada s'ha convertit en un homenatge on no han faltat els càntics al·lusius a Maradona.

 

ARXIVAT A:
Maradona
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut