Aitor Ariño, en un partit recent amb Espanya (EFE)
Handbol

Comença el Mundial d'handbol d'Alemanya i Dinamarca

La selecció espanyola, vigent campiona d'Europa, intentarà destronar França, campiona dels dos últims Mundials

Actualitzat

Els partits Alemanya-Corea i Dinamarca-Xile obren aquest dijous el Mundial d'handbol. Un campionat on hi ha gran presència de catalans, no només com a jugadors, sinó també com a entrenadors

La competició es disputa precisament entre dos països, Alemanya i Dinamarca. Que són, a més, dos dels principals favorits a la victòria final. També ho és Espanya, que hi arriba com a vigent campiona d'Europa. Al grup espanyol hi ha Macedònia, Bahrain, Croàcia, Islàndia i el Japó. Els tres millors passen a la segona ronda.

Forta presència catalana

A la selecció hi ha sis jugadors catalans: Joan Cañellas, Adrià Figueras, Aleix Gómez, Ferran Solé, Viran Morros i Aitor Ariño. El seleccionador, Jordi Ribera, també és català.

Però no és l'únic tècnic català del Mundial: Toni Gerona (Tunísia) i David Davis (Egipte), també miraran de fer arribar lluny les seves seleccions. I no podem obviar Valero Rivera, aragonès de naixement i català d'adopció, que és seleccionador de Qatar. Valero va ser precisament el tècnic que va portar Espanya a conquerir el Mundial de l'any 2013, abans de fer-se amb la plata, amb Qatar, el 2015.

 

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut