Javier Tebas i Florentino Pérez, enfrontats per la Superlliga
Javier Tebas i Florentino Pérez, enfrontats per la Superlliga
Futbol

Comença el judici de la Superlliga

Els clubs impulsors hauran d'argumentar si tenen o no dret d'organitzar una competició fora de l'àmbit de la UEFA

Redacció Esport3Actualitzat

Aquest dilluns,11 de juliol, comença al Tribunal de Justicia de la Unió Europea el judici sobre la Superlliga. 15 jutges del Tribunal hauran de determinar si hi ha hagut abús de posició dominant de la FIFA i la UEFA en impedir l'organització de competicions fora del seu àmbit.

Els clubs impulsors, Madrid, Barça i Juventus, diuen que tenen dret a organitzar-la i hauran d'argumentar per què la volen crear després que el projecte ja ha vist una segona versió .Els tres conjunts disposaran de 15 minuts per parlar. El primer a fer-ho serà el Madrid; després, el Barça, i, per acabar, la Juventus.

La UEFA els amenaça amb sancions i també disposarà d'un quart d'hora per parlar d'un projecte que també té a la banda dels contraris, la FIFA, LaLiga, la Federació Espanyola de Futbol i el govern espanyol. A nivell d'Europa, el projecte de la Superlliga ja va rebre un rebuig indirecte del Parlament Europeu ,amb el rebuig d'incloure "competicions rupturistes" contràries als principis de la lliure competència i el mèrit esportiu, un model amb què es podria identificar la Superlliga de futbol.

La vista serà de dos dies, és a dir, que acabarà dimarts, 12, però la sentència pot trigar fins a finals d'any o, fins i tot, el 2023.

ARXIVAT A:
Superlliga
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut