Motor

Comença el compte enrere per al Ral·li Dakar amb la presentació a Barcelona dels participants espanyols

El proper mes de gener començarà la competició amb un recorregut dissenyat íntegrament pel cinc vegades campió del Dakar Marc Coma

Actualitzat

A vuit mesos per al tret inicial, ja ha començat el compte enrere per al Ral·li Dakar 2017. El pilot de cotxes Joan "Nani" Roma (Mini), sisè en l'última edició, així com els motoristes Joan Barreda (Honda) i Laia Sanz (KTM), sis vegades campiona a la categoria femenina, han assistit aquest dimarts a la presentació oficial de la 39a edició del Ral·li, que ha tingut lloc a Barcelona.

El Dakar començarà el dia 2 de gener a Asunción, la capital del Paraguai, país debutant en la prova, i acabarà 12 dies després a Buenos Aires. Els contrastos seran un element constant en la competició, dividida en cinc etapes en alçada, a Bolívia, i molts quilòmetres de recorregut pel desert.

La novetat d'aquesta edició és que Marc Coma, director esportiu de la prova, n'ha dissenyat íntegrament el recorregut. El cinc vegades campió del Ral·li Dakar en la categoria de motos vol recuperar "l'esperit d'aventura" del 2009, primer any que es va disputar a Sud-amèrica.

El ral·li cobrirà una distància de 9.000 quilòmetres entre el Paraguai, Bolívia i l'Argentina, i unirà les capitals dels tres països: Asunción, La Paz i Buenos Aires. "Retrobarem l'esperit del Dakar 2009, aquell esperit d'aventura per a la gent que tingui ganes de viure la competició. A Bolívia es troba la part amb major potencial del recorregut", ha explicat Coma.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut