Haaland, Depay, Lautaro i Agüero, alguns dels davanters que poden reforçar el Barça la pròxima temporada
Barça

Comença el càsting del nou per a la pròxima temporada

El director de futbol del Barça, Mateu Alemany, ja treballa en l'encàrrec prioritari de trobar un nou de garanties per a l'equip de Ronald Koeman. El ventall va des de davanters que arribarien gratis fins al gran objectiu, al qual no renuncia Laporta: Erling Haaland.

Xavi LemusActualitzat

Joan Laporta ja ha posat deures al director de futbol del Barça: trobar un 9 de nivell diferencial. Una tasca gens fàcil perquè ha de ser "bo, bonic i barat". Tot i que encara no ha pres possessió del càrrec oficialment, l'executiu responsable dels fitxatges, Mateu Alemany, ja ha començat a treballar en el gran repte esportiu del Barça de Laporta, trobar un golejador que resolgui la falta de definició que té l'equip aquesta temporada. La difícil situació econòmica fa que tots aquells que acaben contracte siguin una opció. Però, si algú troba la fórmula màgica per fer-ho, el gran objectiu continua sent fitxar Haaland.

La marxa de Luis Suárez del Barça ha deixat la posició del 9 òrfena. Sense l'uruguaià, el lloc de referent ofensiu al sistema de joc blaugrana s'ha convertit en un trencaclosques per a Ronald Koeman. El fitxatge de Braithwaite va ser un pegat la temporada passada que no ha permès convertir el danès en una opció real per competir com a titular. Tampoc Griezmann, per qui el tècnic neerlandès va apostar a començament de curs en aquesta posició, va demostrar condicions per consolidar-se a l'eix de l'atac.

Davant d'això, en els últims partits la solució ha estat situar Dembélé com a home més avançat per aprofitar la seva velocitat per desbordar les defenses rivals. Però malgrat el seu bon rendiment, la definició no és la seva principal virtut. Això fa que un dels objectius de cara a la pròxima temporada sigui trobar un 9 de referència.

Koeman aposta per fitxar Memphis Depay, a qui va dirigir amb els Països Baixos i vindria lliure de traspàs, però l'actual davanter de l'Olympique de Lió tampoc és un davanter centre pur ni amb unes estadístiques golejadores espectaculars.

El gran objectiu seria el noruec Erling Haaland, a qui el seu representant, el polèmic Mino Raiola, ja ha posat al mercat. Però en el seu cas, el fitxatge només seria factible amb un preu molt elevat, que podria superar els 100 milions d'euros.

Com a alternativa també hi ha l'argentí de l'Inter Lautaro, per qui el Barça es va interessar, però amb qui finalment no va tirar endavant l'operació. L'última opció que s'ha vinculat al Barça és el "Kun" Agüero, petició antiga de Messi, i a qui el City ja ha dit que no compta amb ell de cara al pròxim curs. De moment, cap representant barcelonista s'ha posat en contacte amb el davanter argentí per negociar la seva arribada al Camp Nou.

Anar al contingut