Anna Kiesenhofer, creuant la meta de la prova de ciclisme en ruta (EFE)
Anna Kiesenhofer, creuant la meta de la prova de ciclisme en ruta (EFE)
ciclisme

Combinar el ciclisme i les matemàtiques a Catalunya i acabar guanyant l'or a Tòquio

Anna Kiesenhofer ha passat la mà per la cara a la poderosa selecció holandesa i ha guanyat en solitari després de retirar-se com a professional l'any 2018

Xavi Francès Actualitzat
TEMA:
Jocs Olímpics

La ciclista amateur Anna Kiesenhofer ha donat la sorpresa i s'ha endut la medalla d'or després de rematar en solitari una escapada inicial en els 137 quilòmetres de recorregut. L'austríaca ha passat la mà per la cara al poderós combinat holandès, que s'ha conformat amb la plata d'Anne Van Vleuten i la italiana Elisa Longo s'ha penjat el bronze.

Kiesenhofer s'ha infiltrat en una escapada inicial formada per cinc corredores. Quan faltaven 50 quilòmetres, Van Vleuten ha sortit en solitari a caçar les caps de cursa, però l'austríaca ja havia marxat en solitari. Finalment, la guanyadora ha arribat un minut i quinze segons abans que la primera holandesa, que ha aconseguit una plata pel seu país després de dos ors consecutius a Londres i Rio.

 

Compaginar ciclisme i matemàtiques a Catalunya

La corredora austríaca va començar amb la bicicleta fa uns anys mentre estudiava el doctorat a la Universitat Politècnica de Catalunya i vivia a Arenys de Mar. Va aconseguir grans resultats com a professional fins que el 2018 va decidir retirar-se després d'agafar certa por a còrrer en un grup gran i per culpa d'una osteoporosi i dolors menstruals que afectaven el seu rendiment. Anna Kiesenhofer no va deixar la bicicleta i ho compaginava amb la seva feina com a investigadora matemàtica a Lausana. Ara ha tornat a competir en els Jocs de Tòquio i ha aconseguit la medalla d'or d'una manera brillant.

 

 

ARXIVAT A:
Jocs Olímpics

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut