Futbol

Com s'ha de jugar el que queda de lliga?

La Federació, la Lliga i els jugadors fan paleses les seves desavinences en una conversa a què ha tingut accés la Cadena SER

Jordi RamosActualitzat

La lliga de futbol continua aturada i, ara mateix, ningú no sap ni quan es reprendrà, ni de quina manera. I, amb el clima de poca col·laboració que hi ha entre les parts implicades, costarà. Aquesta setmana sentíem el màxim responsable de la Lliga, Javier Tebas, anunciant que els partits tornarien a primers de juny i a porta tancada.

Si ja era difícil que la Lliga i la Federació Espanyola es posessin d'acord, ara han sortit els futbolistes posant-hi obstacles. Veuen molt arriscat jugar en un format "exprés" en plena canícula i sense temps per tornar a agafar la forma.

La patronal ho té clar. El futbol d'elít no es pot permetre més pèrdues. La pilota ha de rodar al més aviat possible. Però què en pensen els futbolistes? Cada quants dies estan disposats a jugar partits? Es pot jugar en els mesos d'estiu en horari diürn amb les altes temperatures? I com quadra aquest trencaclosques amb els equips que tenen competició europea?

Alguns fragments de la conversa a tres bandes entre la Lliga, la Federació i el sindicat de jugadors a què ha tingut accés la Cadena Ser mostren les desavinences sobre un possible retorn de la competició i, pel que sembla, no estan gaire a prop d'acostar posicions.

El president de l'Associació de Futbolistes, Aganzo, defensar que des del sindicat "poden ser flexibles" depenent dels horaris de el futur calendari, però Luís Rubiales, President de la Federació Espanyola, el replica dient que  "per garantir la salut ha d'haver un mínim d'hores de descans, sense flexibilitat".

I sobre els horaris dels partits per televisió Rubiales diu:

"Permetrem que es televisin a les 18 h, a les 20h, a les 19h a trenta-tants graus? . Potser Laliga ha d'entendre que perquè això surti només es pot jugar diumenges i dijous. O dissabtes i dimecres"

El secertari general de LaLiga, Carlos del Campo, els puntualitza de forma taxativa:

"Actualment no és ni el moment ni lloc per plantejar aquestes qüestions. No sabem si anem a començar. Siguem més reflexius que posar-nos ara a parlar d'horaris. No hem parlat fa un moment de solucions creatives i originals? "

La guerra entre la Federació i la Lliga, entre Rubiales i Tebas, de fet, ja fa molt temps que dura.

Retorn incert i amb condicions del públic als estadis

Ara mateix no solament es debat la represa de la competició, sinó si es podran omplir els estadis i pavellons. Una de les possibles solucions de cara ja a la propera temporada seria, per exemple, reduir l'aforament, segons el doctor Antoni Trilla. El cap d'Epidemiologia de l'Hospital Clínic va assegurar en una entrevista a TV3 que encara estem molt lluny de la tornada a la normalitat pel que fa a la presència de públic als estadis de futbol.

ARXIVAT A:
Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut