Esports

Com afecta psicològicament els esportistes l'ajornament dels Jocs?

Pep Marí, psicòleg del rendiment, i Santi Freixa, plata olímpica i gestor de grups humans, analitzen l'impacte que poden tenir els canvis de dates en els esportistes d'elit

Jordi SanuyActualitzat

Els Jocs Olímpics s'han ajornat quatre mesos abans de disputar-se. Com afecta això psicològicament els esportistes que els estaven preparant? Els costarà continuar entrenant-se, ara sense un objectiu clar?

Hem volgut copsar l'opinió de diversos especialistes a tractar amb esportistes d'elit i gestors de grups. És el cas de Pep Marí, psicòleg del rendiment. Considera que s'ha de continuar treballant amb normalitat, encara que no hi hagi un objectiu clar a la vista.

"Els Jocs Olímpics no són cada quatre anys, ni cada cinc. Són cada dia. Què vull dir amb això? Que sota pressió, sota la pressió d'uns Jocs, només surt bé tot allò que està automatitzat, que surt sol. Per aconseguir-ho cal practicar, practicar cada dia del món."

Pep Marí afegeix que s'ha de mantenir el ritme de rutines:

"Si tu vols sentir-te preparat quan arribi l'examen, una de les millors coses que pots fer és fer els deures cada dia, cada dia del món."

Santi Freixa, exjugador d'hoquei herba, ha disputat tres Jocs Olímpics, amb medalla de plata inclosa. Viu i treballa als Països Baixos, on gestiona grups humans basant-se en allò que li ha ensenyat l'esport: lideratge, treball en equip i comunicació:

"El mateix que els passa als esportistes olímpics es pot traslladar a tots els que esperen que tornin les seves competicions, aturades sense data per culpa del coronavirus."

ARXIVAT A:
Jocs Olímpics
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut