Chapecó

Colòmbia confirma que l'avió del Chapecoense no portava combustible quan va tenir l'accident

Els aficionats treuen l'orgull de la tristesa en l'homenatge que s'ha fet aquesta nit a l'estadi del club brasiler

RedaccióActualitzat

Més de 20.000 aficionats han omplert aquesta nit l'estadi del Chapecoense per retre homenatge als jugadors de l'equip que van morir en l'accident d'avió a Colòmbia. L'avió es va estavellar prop de Medellín dimarts, i va provocar la mort de 71 de les 77 persones que eren a bord. Coincidint amb aquest homenatge, Colòmbia ha confirmat que l'aparell no portava combustible quan va tenir el sinistre.

"Podem afirmar clarament que l'aeronau no tenia combustible en el moment de l'impacte, i per tant comencem un procés d'investigació per poder aclarir el motiu", ha dit un responsable de les autoritats aeronàutiques colombianes. Aquest responsable ha recordat que les normes internacionals estableixen que un avió ha de portar prou combustible per cobrir la ruta i, a més, tenir una reserva addicional i comptar amb un aeroport alternatiu per aterrar en cas de necessitat. També ha dit que el temps a Medellín era "òptim" perquè l'aparell pogués arribar a l'aeroport.

Chapecó continua mentrestant commocionada per aquest drama, que l'ha deixat sense els jugadors d'un equip modest que anava a jugar la final de la Copa Sud-americana amb l'Atlético Nacional. Aquesta nit, l'afició del club brasiler ha transformat la profunda tristesa d'aquesta tragèdia en orgull durant una missa a l'estadi. L'acte s'ha fet a la mateixa hora que estava previst que es jugués el partit a Medellín.

Dels 71 morts a l'accident, 19 eren jugadors del primer equip. Les altres víctimes eren membres del cos tècnic, directius, periodistes i membres de la tripulació. "Amb molt d'orgull, amb molt d'amor" o "Aquest sentiment no pararà mai" van ser dos dels crits que es van poder sentir en aquest emotiu homenatge. Els seguidors van encendre bengales mentre cantaven himnes dedicats al Chape.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut