Clàudia Galícia s'ha emocionat a l'arribada
CICLISME

Clàudia Galícia guanya la seva tercera Titan Desert i anuncia que es retira

La ciclista Clàudia Galícia ha arrasat en la quinzena edició de la Titan Desert. La torellonenca ha guanyat les cinc etapes disputades i s'ha endut la general amb 45 minuts de marge. Josep Betalú s'ha hagut de conformar amb el segon lloc després que Sergio Mantecón li pispés el mallot groc i el mantingués a l'última jornada

Clàudia Galícia ha tancat el cercle. Va començar com a professional gràcies a l'atzar en forma de sorteig que la va portar a la Titan Desert del 2013 i 7 anys després s'acomiada de l'esport d'elit de la mateixa manera, amb una victòria a la general. La ciclista de Torelló ha fet un ple de victòries en aquesta quinzena edició i ha guanyat la general amb una diferència espectacular de 45 minuts respecte a Sílvia Roura, la segona classificada. A partir d'ara, Galícia, de 34 anys, se centrarà al cent per cent en la seva professió d'arquitecta tècnica.

Josep Betalú s'ha hagut de conformar amb el segon lloc i la victòria en dues etapes

Desencís per a Betalú

El cop ahir va ser dur. Josep Betalú va veure com se li esfumava el mallot de líder en l'ascensió al col de Velefique on es va neutralitzar l'etapa i es va començar a fer a la idea de no poder fer realitat el somni de ser el primer ciclista que guanya cinc vegades la Titan Desert. El guanyador de les quatre últimes edicions seguirà empatat al palmarès amb l'exprofessional en ruta Roberto Heras.

Sergio Mantecón aixeca la bici victoriós

Mantecón, un os dur de rosegar

El vencedor a la general ha estat Sergio Mantecón, mundialista en la modalitat de Marató. En les primeres etapes es va convertir en l'ombra de Josep Betalú i en l'únic d'aguantar el ritme del d'Amposta. Només una jornada va perdre un minut per una punxada. El va recuperar a l'etapa reina, la que li ha acabat donant el triomf.

Anar al contingut