Natació

Claire Supiot, l'atleta olímpica que, 32 anys després, serà paralímpica

La nedadora francesa que va participar en els Jocs de Seül 88, ara, amb 52 anys, participarà en els Jocs Paralímpics de Tòquio. Té una malaltia degenerativa, però això encara la motiva més

Xavier BonastreActualitzat
A la nedadora francesa Claire Supiot fa 12 anys, quan en tenia 40, li van diagnosticar una malaltia degenerativa. Ara, amb 52, ha aconseguit classificar-se per als Jocs Paralímpics de Tòquio. Tot un èxit! El curiós del cas, però, és que Supiot anteriorment ja havia estat olímpica. Aquesta és la seva història.

El 1988 va participar en els Jocs de Seül. La van eliminar a les sèries classificatòries. Ara, amb 52 anys, Claire Supiot somia tornar a ser olímpica. Bé, exactament paralímpica, perquè té una neuropatia degenerativa.

"Fa cinc anys, el que em cansava era pensar en la malaltia que tinc, la Charcot-Marie-Tooth. Ara em canso quan penso que avui ja he nedat cinc quilòmetres, o que ja he fet una sessió de musculació, la preparació, o que he anat a veure el nutricionista, o perquè treballo sent la referència per a altres discapacitats... O sigui, que ara sí que tinc bons motius per estar cansada. Només penso en la malaltia quan acaba el dia."

La Claire ja està classificada per als Jocs Paralímpics de Tòquio. Serà la primera esportista olímpica i després paralímpica en la mateixa modalitat. De moment, la preparació és immillorable. Aquest desembre ha batut el rècord del món dels 50 metres lliures a la seva categoria.

"Tot és possible. Tant és l'edat que tinguis. Es tracta de tenir els mitjans i, sobretot, envoltar-te de les persones que t'estimen. Quan hi ha amor, amistat i bons professionals que t'ajuden, aquesta unió entre els Jocs Olímpics i els Paralímpics és possible. Vaig viure coses als Jocs Olímpics que ara tinc la possibilitat de reviure-les d'una altra manera, amb la maduresa que ara tinc."

El germà de la Claire, en Marc, que és també el seu entrenador, té clar que la Claire té ara fins i tot més capacitat de treball que als Jocs de Seül, fa 32 anys.

ARXIVAT A:
Jocs Olímpics
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut