FUTBOL

Citat a judici el jove que va saltar al Camp Nou per demanar la llibertat dels presos polítics

Se l'acusa d'un delicte d'agressions lleu per haver donat cops a un auxiliar de seguretat del Barça en el partit contra el Liverpool. Ell ho nega
Actualitzat

Àlex Aymerich, l'aficionat que va saltar a la gespa del Camp Nou amb una samarreta groga que demanava la llibertat dels presos polítics durant el partit entre el Barça i el Liverpool corresponent a l'anada de les semifinals de la Champions League, ha estat citat el pròxim dimecres a les 12.15 hores "per un delicte de lesions lleu" a la sala de vistes núm. 230 de la segona planta, segons informa La República.

"La seguretat del Barça m'acusa d'etzibar-li un cop de puny a un auxiliar de seguretat per poder accedir a la gespa. Vull deixar meridianament clar que en cap moment es va produir l'agressió citada. És obvi que pretenen criminalitzar la nostra acció, com a resposta a la ràbia que van sentir per no ser capaços d'impedir-la. És impensable que pretenguéssim demanar la llibertat dels presos polítics i d'activistes en favor dels drets humans a cops de puny. Aquell dia, com en la resta de partits que es disputen al Camp Nou, l'estadi era ple de càmeres i de gent, i òbviament ningú va registrar l'agressió perquè no es va produir", ha explicat Aymerich a la República.

En l'acta de declaració, l'auxiliar de seguretat assegura que l'espontani, "sense parlar, va donar-li un cop de puny al pòmul esquerre per escapar-se'n"l. A l'instant, un altre noi, presumptament el germà de l'agressor, es va dirigir cap a ell i el va agafar amb els dos braços perquè el seu germà pogués entrar al terreny de joc fins que diversos auxiliars i vigilants van aconseguir retenir-lo i expulsar-lo".