Repassem totes les seus i disciplines dels Jocs d'Hivern Barcelona-Pirineus
Repassem totes les seus i disciplines dels Jocs d'Hivern Barcelona-Pirineus
JOCS D'HIVERN

Cinc estacions dels Pirineus i més pes per a l'àrea metropolitana, la nova proposta dels Jocs d'Hivern

La candidatura en solitari preveu la construcció d'un nou CAR d'esports de gel a Gavà

Redacció Esport3Actualitzat

El govern ha donat a conèixer les seus de la candidatura en solitari dels Jocs d'hivern Pirineus-Barcelona 2030. Després que no prosperés la proposta conjunta amb l'Aragó, en les darreres setmanes s'han estat estudiant alternatives per celebrar a Catalunya les 114 proves olímpiques i 30 de paralímpiques integrades en les 16 disciplines de gel, neu i lliscament.

Cinc estacions d'esquí, sis comarques, un nou CAR i dos països convidats

El nou projecte esportiu dels Jocs d'hivern Pirineus-Barcelona repartirà les proves de neu en cinc estacions dels Pirineus. En aquest capítol, Espot (Pallars Sobirà) i Beret (Vall d'Aran), absents a la proposta catalano-aragonesa, s'afegeixen a Baqueira (Vall d'Aran), la Molina, Masella (Cerdanya) i Boí Taüll (Alta Ribagorça). El pla aranès serà finalment la seu proposada per disputar l'esquí de fons i el biatló, que en el projecte conjunt anaven cap a Candanchú.

L'àrea metropolitana de Barcelona guanya pes, ja que engloba les cinc seus que acolliran proves de gel, entre elles el patinatge artístic, velocitat i cúrling, que inicialment havien de fer-se a les ciutats de Saragossa i Jaca. Cinc seus en tres ciutats: tres instal·lacions de la capital catalana, una Badalona i un nou centre d'alt rendiment d'esports de gel que es projectarà a Gavà, una altra de les grans novetats del pla refet.

La Federació Internacional d'Esquí (FIS) és l'encarregada de validar la idoneïtat d'unes seus que, amb la participació del Barcelonès i del Baix Llobregat, s'escamparan per 6 comarques. A més a més, s'ha mantingut la idea de portar algunes proves a l'estranger per aprofitar estructures, en concret a França i Bòsnia i Hercegovina.

La imatge del nou projecte que ha distribuït la Generalitat

Totes les seus i disciplines dels Jocs d'Hivern Pirineus-Barcelona:

Esports de neu

 • La Molina: Esquí alpí, descens, supergegant, Esquí alpí, eslàlom gegant, eslàlom
 • Masella: Esquí alpí, Descens, supergegant
 • Baqueira-Beret: snowboard i freestyle, snowboardcross, skicross, snowboard i freestyle Aerials, Bamps, halfpipe, slope style, biatló i esquí de fons
 • Espot: snowboard, eslàlom gegant paral·lel
 • Boí Taüll: esquí de muntanya, esprints i relleus
 • Sarajevo (Bòsnia) i Courchevel (Alps francesos): salts de trampolí
 • La Plagne (Alps francesos): circuit de lliscament

Esports de gel

 • Palau Sant Jordi: patinatge artístic/Short Track
 • FCB Nou Palau de gel Blaugrana: hoquei sobre gel
 • Fira de Barcelona: patinatge de velocitat en pista llarga
 • CAR Esports de gel de Gavà: cúrling
 • Pavelló Olímpic (Badalona): hoquei sobre gel

El 2023 s'escollirà on van a parar els Jocs d'Hivern del 2030 i del 2034. Al costat de Pirineus-Barcelona, ara mateix hi optarien Vancouver, Salt Lake City i Sapporo, una proposta que a ulls del COI reuneix nombrosos punts forts.

ARXIVAT A:
Jocs Olímpics Hivern
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut