Volta 2016
L'esprint final en la sisena etapa de la Volta 2016
Ciclisme

Cimolai s'adjudica la sisena etapa de la Volta en un esprint agònic

El gran pilot ha neutralitzat l'escapada del dia sobre la mateixa recta final de l'etapa; Quintana i Contador es jugaran el triomf en l'última jornada

Actualitzat

Davide Cimolai s'ha adjudicat la sisena etapa de la Volta a Catalunya, de 197 quilòmetres, entre Sant Joan Despí i Vilanova i la Geltrú. El recorregut, poc abrupte, un cop la prova ha superat els ports del Pirineu, ha afavorit una jornada tranquil·la, només protagonitzada per una llarga escapada d'onze corredors, cap d'ells amb opcions de cara a la general, però amb prou qualitat per aspirar al top 20 al final.

Un grupet format per homes com Vakoc, Chaves, Ten Dam, Domont, Lindeman, Meyer, Hardy, MolarHesjedal, que ha arribat a tenir més de cinc minuts d'avantatge sobre el gran pilot i que ha rodat 150 quilòmetres al capdavant.

Al darrere, l'equip Lampre ha estat l'únic que ha mostrat una certa inquietud per la persecució, amb l'esperança de la victòria parcial, mentre que el Movistar del líder, Nairo Quintana, i el Tinkoff d'Alberto Contador, el segon classificat, s'han dedicat a vigilar-se mútuament, pensant més en l'etapa decisiva de diumenge.

La selecció natural ha començat a causar baixes en el grupet al voltant dels 40 quilòmetres per a l'arribada. Als últims quatre supervivents -Vakoc, Lindeman, Meyer i Molar- la cursa se'ls ha fet tot just un quilòmetre massa llarga, i han estat neutralitzats en la mateixa recta final.

En l'esprint, el més ràpid ha estat Cimolai, i ha obtingut així el just premi a la feina que el Lampre ha fet durant l'etapa. Nikias Arndt ha estat segon i Tosh van der Sarde, tercer, per tancar una etapa que no ha provocat cap canvi de cara a la classificació general, quan ja només queda un dia de competició en aquesta Volta 2016.

Anar al contingut