Chris Froome durant la contrarellotge de la Vuelta (EFE)
Chris Froome durant la contrarellotge de la Vuelta (EFE)
Ciclisme

Chris Froome guanya la contrarellotge individual de la Vuelta, però no pren el liderat a Nairo Quintana

El líder de la Vuelta defensava un marge de poc més de 3 minuts i mig respecte al segon de la classificació. Un marge que ha estat suficient per mantenir el mallot. El temps que ha retallat Froome, però encara li deixa opcions per a l'etapa de muntanya de dissabte

Actualitzat

El líder de la Vuelta, Nairo Quintana (Movistar), havia afirmat que necessitava un marge de 3 minuts respecte a Chris Froome (Sky) per afrontar la contrarellotge de l'antepenúltima etapa de la competició amb opcions de conservar el mallot vermell. En començar aquesta etapa, tenia 3 minuts i 37 segons. Després de 39 quilòmetres de patiment en el traçat entre Xàbia i Calp, el colombià ha cedit 2 minuts i 16 segons respecte el britànic, que ha acabat guanyant l'etapa.

A la general, el marge de Quintana ha quedat reduït a 1 minut i 21 segons que haurà de defensar aquest dissabte en una etapa de muntanya de 193 quilòmetres amb 4 ports de segona i final en un de categoria especial, Aitana. Els 2 minuts i 43 segons que Froome va cedir a l'emboscada de Formigal de la quinzena etapa poden ser la clau de la victòria final del ciclista del Movistar.

Alberto Contador (Tinkoff) havia de retallar 5 segons a un altre colombià, Esteban Chaves (Orica) per accedir al tercer lloc de la classificació. A la meta la diferència entre els dos ciclistes ha estat d'un minut i 16 segons, potser suficient per assegurar al de Pinto, que a la general està a 3 minuts i 43 segons del líder, l'últim lloc del podi final a Madrid.

El català David de la Cruz (Etixx-Quick Step) ha guanyat una posició a la classificació i ara és novè. Tot i que l'ha superat Dani Moreno (Movistar), que era onzè, la mala contrarellotge de l'italià Davide Formolo (Cannondale) i la caiguda de Samuel Sánchez (BMC), que el podria deixar fora de la Vuelta, han permès el de Sabadell millorar el seu lloc a la general.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut