Ciclisme

Chris Froome guanya a Bardonecchia i ja és líder del Giro 2018

El britànic s'ha refet del seu mal inici en la ronda italiana
Actualitzat

Froome ha anat de menys a més en aquest Giro 2018 (@giroditalia)

Chris Froome (Team Sky) ha guanyat la divuitena etapa del Giro, que s'ha corregut entre Venaria Reale i Bardonecchia. La jornada, de 185 kilòmetres, acabava en un port de primera categoria, que el britànic, ja molt fatigat, ha pujat en solitari. Froome ha resistit la persecució d'un grup d'homes format per Tom Dumoulin, Thibaut Pinot, Miguel Ángel López i Richard Carapaz i s'ha acabat vestint la "maglia" rosa.

Froome ha fet el recorregut del dia en 5h.12'.26''. Darrere d'ell han entrat Richard Carapaz a 3' i Thibaut Pinaut a 3'07". La quarta posició ha estat per a Miguel Ángel López a 3'12" i Tom Dumoulin ha quedat cinquè a 3'23" del guanyador. Aquesta etapa ha provocat canvis importants en les posicions de la general. Ara, Froome és el líder de la prova i el segueixen Dumoulin a 40" i Pinot a 4'17". L'anglès Simon Yates ha quedat ja fora de la lluita per la victòria final.

La vintena etapa del Giro, de 214 kilòmetres, durà els corredors des de Susa a Cervinia. Serà una jornada on els ciclistes hauran de superar tres ports de primera categoria. Al cim de l'últim, hi ha l'arribada.