Bàsquet

Chelsea Gray, una All-Star amb assumptes pendents a l'Spar Girona

Comença la fase de grups de l'Eurolliga i Chelsea Gray tindrà molt a dir-hi. Una All-Star de la WNBA que el 2015 només va poder disputar cinc partits de la màxima competició continental amb l'Uni. Aquesta temporada no té clàusula de sortida durant la temporada i l'hem anat a buscar al centre de la ciutat que tant li agrada

Xevi BardoletActualitzat

A Girona poden observar amb calma el bàsquet que porta a dins Chelsea Gray. Una ciutat "on no hi ha tanta diversificació d'esports com a Los Angeles i et saluden pel carrer", comenta. El 2015 no la van arribar a gaudir ni dos mesos. Cinc anys després, havent guanyat un anell de la WNBA i havent jugat tres All-Star, la californiana torna per acabar la feina.

"El primer cop, m'hi vaig estar poc més d'un mes. Ara els entrenadors i les jugadores són unes altres. Però encara recordava l'ambient familiar i la bona química al club. Era obvi acceptar l'oferta per tornar. Penso que tinc assumpte pendent aquí."

 

 

Anem a esbrinar on comença la virtuositat de la base nascuda a Hayward -a la badia de San Francisco. Amb 4 anys ja jugava al pati de casa amb els tres germans. Després va anar a veure les Sacramento Monarchs, de la WNBA. Allà es va enlluernar amb la portuguesa Ticha Penicheiro, una de les millors passadores de la història. També va veure vídeos de Magic Johnson. I es va posar a imitar-los al pati de casa.

"Vaig decidir fer servir un pal per practicar.  Mirava cap a un costat per tocar-lo amb la pilota a l'altre costat, millorant la precisió. Intentava coses diferents, buscant la creativitat. "

11 anys més tard que Penichiero guanyés el títol amb les Monarchs, Gray ho faria amb les Sparks. Un dels moments més importants de la seva carrera -té pendent formar part dels imparables Estats Units en uns Jocs Olímpics. Ho explica així:

"Em van traspassar de les Connecticut Sun a les Sparks en plena temporada europea. Era emocionant formar part d'una franquícia llegendària, amb la Candance Parker, la Nneka Ogwumike i l'Alana Berad. Va ser un any dur, perquè volíem guanyar el campionat. I quan en l'últim partit, a manca de 3 segons, han de llançar des del mig del camp... i fallen. Tot el que passa en els 5 minuts següents és una nebulosa."

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Chelsea Gray (@cgray209)

 

Aquest any no ha guanyat la WNBA, però ha repartit 50 dòlars per cada assistència a dues organitzacions -25 per a Equality for California i 25 per a Rock the Vote- que promovien el vot en les últimes eleccions.

"La feina no s'ha acabat fins que no el vegi fora al gener- diu entre rialles-. És il·lusionant començar una nova etapa i veure en Trump fora del despatx. No és només el què ha fet, tothom pot tenir un punt de vista polític diferent. El que no acceptava són les coses que deia i com les defensava."

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Chelsea Gray (@cgray209)

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut