Davies bat Rea entra en la lluita pel títol (EFE)
Superbike

Chaz Davies s'imposa a la segona cursa de superbike a Motorland i entra en la lluita pel títol

El pilot gal·lès s'ha imposat al campió del món després d'un dilatat duel i Melandri brinda el doblet al podi a Ducati

Xavi GuillénActualitzat

Chaz Davies ha estat el gran triomfador de la segona cursa de superbike.  El pilot gal·lès de Ducati ha signat la seva segona victòria de la temporada després de l'aconseguida fa tres setmanes a Tailàndia i la setena a la pista aragonesa, un autèntic escenari talismà per ell i on l'any passat ja es va imposar també en la segona carrera.

L'acció ha començat amb un ritme trepidant i amb Michael van der Mark com a líder inicial, aprofitant la seva posició al centre de la primera línia. L'holandès s'ha mantingut davant en el gir inicial, però després s'ha vist superat per Marco Melandri i Xavi Forés.

Esperonat pel podi de dissabte, Forés ha agafat el liderat de la cursa en el cinquè gir superant l'italià de l'equip oficial Ducati, i poc després també Rea. El valencià s'ha mantingut líder amb solidesa, però a la novena volta ha caigut tot sol. La lluita s'ha intensificat en els girs finals, i quan faltaven cinc voltes Davies ha passat a l'atac. Després de superar primer el seu company d'equip, el gal·lès ha atacat i superat el seu rival de Kawasaki.

Els dos britànics han protagonitzat llavors un ferotge mà a mà fins a l'últim gir. Semblava que el duel només es resoldria en la línia de meta, però Rea ha comès un petit error i ha perdut momentàniament la trajectòria quan tot just quedaven unes corbes per al final. Davies ha passat al costat de la bandera de quadres amb un segon de marge sobre el seu rival i ha sumat un segon triomf consecutiu que el situa en segona posició del campionat, a 12 punts del campió del món. Melandri ha creuat 4 segons després i ha brindat el segon doblet al podi de l'any a l'equip oficial de Ducati.

Després del seu abandonament d'ahir, víctima de la caiguda múltiple al principi de la carrera, Jordi Torres (MV Agusta Repartiment Corse) ha pogut compensar parcialment en aquesta tanda, i ha acabat a la vuitena posició.

En SuperSport, primera victòria de Sandro Cortese, seguit de Federico Caricasulo, Jules Cluzel i Lucas Mahias, que es manté com a líder de la general.

 

 


 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut