Fórmula 1

Charles Leclerc aconsegueix la "pole position" del GP d'Àustria al davant Verstappen i Bottas

El pilot de Ferrari ha tret més de dues dècimes de segon a Lewis Hamilton i ocuparà el primer lloc en l'engraellat de sortida. Finalment Hamilton ha estat sancionat amb tres posicions i sortirà cinquè

Francesc RosésActualitzat

Espectacular segona "pole" de Charles Leclerc en l'actual campionat del món de Fórmula 1, que aquest cap de setmana es disputa a Àustria. El pilot de Ferrari ha tret més de dues dècimes de segon a Lewis Hamilton i ocuparà el primer lloc en l'engraellat de sortida. El pilot de Mercedes, però, ha destorbat Kimi Räikkönen durant la Q1, i ha estat penalitzat amb tres places: sortirà cinquè. 

Sebastian Vettel no ha pogut aprofitar la competitivitat dels Ferrari en el circuit de la regió d'Estíria, ja que un problema en el sistema hidràulic del seu motor li ha impedit participar en la Q3. Haurà de prendre la sortida en la novena posició. Kevin Magnussen, que ha marcat el cinquè millor temps, sortirà darrere de Vettel perquè té pendent una penalització de cinc llocs per haver canviat la caixa de canvis del seu Haas.

Max Verstappen ha marcat el tercer millor temps, de manera que hi haurà tres equips diferents en els tres primers llocs de l'engraellat, encara que penalitzin Hamilton, ja que Valtteri Bottas ha marcat el quart millor registre en una jornada en què els Mercedes no han pogut repetir els resultats de les curses anteriors.

Carlos Sainz, que serà penalitzat per haver canviat un motor en el seu McLaren, no ha volgut lluitar per passar a la Q3 i sortirà de la part del darrere de l'engraellat. Ha estat una llàstima per al pilot madrileny, perquè els McLaren sembla que tornen a estar en plena forma. El seu company Lando Norris ha marcat el sisè millor temps dels entrenaments.

 

Anar al contingut