Chapecó

Chapecó viu commocionat l'endemà de l'accident d'avió del seu equip de futbol

Més de 10.000 persones han anat a una missa molt emotiva en memòria de les víctimes

RedaccióActualitzat

Dol a la ciutat brasilera de Chapecó l'endemà de la desaparició del seu equip de futbol en l'accident aeri a Colòmbia, on van morir 71 persones. Només hi va haver sis supervivents. Enmig d'una gran commoció, ara es treballa amb les caixes negres per esbrinar les causes del sinistre. I també és el moment de decidir com s'organitzen tots els actes de condol, i de prendre moltes decisions sobre el present i el futur del club. El primer pas és traslladar els cadàvers fins al Brasil. El vicepresident del club, Ivan Tozzo, vol que els funerals es facin al camp de futbol.

Els actes religiosos en memòria de totes les víctimes es multipliquen al Brasil. Un dels més emotius ha estat una missa que s'ha fet a les últimes hores a Chapecó, amb més de 10.000 persones.

L'equip, recordem-ho, viatjava fins a Colòmbia per disputar el partit d'anada de la final de la Copa Sud-americana. Ara el Chapecoense ha perdut 19 jugadors. Els jugadors de l'Atlético Nacional, l'altre finalista, han ofert el títol al conjunt brasiler. Els pocs supervivents continuen ingressats en diferents hospitals de Colòmbia. Al porter Jackson Follman li han hagut d'amputar una cama.

L'auxiliar de vol que va sobreviure diu que l'avió "es va apagar completament"

Ximena Suárez, l'auxiliar de vol que ha sobreviscut a l'accident, ha assegurat que l'aeronau "es va apagar completament" i "va tenir un fort descens" abans de patir "un gran impacte" contra el terra a la zona de Cerro Gordo de la Unión, al departament d'Antioquía, a Colòmbia. A l'hostessa la van trobar conscient, al costat de les sis persones més que van sobreviure al sinistre, una de les quals va morir durant el trasllat en un centre hospitalari.

Encara no se saben les causes de l'accident aeri però les autoritats colombianes han informat que l'avió va comunicar a la torre de control abans d'estavellar-se que havia patit una fallada elèctrica.

Un dels jugadors es va quedar perquè estava lesionat i un altre perquè era el seu aniversari

Els jugadors que es van quedar a Chapecó, lesionats o per motius tècnics, no s'acaben de creure el que ha passat. Aquest és el cas del davanter argentí Alejandro Martinuccio i del porter brasiler Marcelo Boeck. Martiluccio, de 28 anys, explica que l'havien operat d'un genoll: "Em van fer una artroscòpia al genoll i per això no estava bé físicament i no vaig viatjar." Aquesta sort la va compartir amb set companys més que tampoc van desplaçar-se amb l'avió. "Estic en estat de xoc. No paro de plorar i pensar en els companys que han mort. És un equip petit i va conquerir un lloc a la final que ningú es podia creure. Érem una família, una unió... i ara res", diu desconsolat el davanter.

Marcelo Boeck tampoc anava a l'avió. Diu que feia dos mesos que no jugava per decisió del seu entrenador. El porter va demanar un permís del club per celebrar el seu aniversari i l'hi van concedir. Això li va permetre quedar-se a casa seva i estar amb la seva família. Aquest dimarts, Marcelo Boeck va tornar a néixer.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut