Celta i Reial Societat es compliquen el futur a Primera i el Saragossa perd la quarta plaça a mans del València

La 32a jornada de Lliga a Primera Divisió va servir per aclarir la zona baixa de la classificació. Dos equips que lluiten per evitar el descens, Celta i Reial Societat, van perdre els seus respectius partits i es compliquen el futur a la màxima categoria. Els gallecs van caure golejats contra el Mallorca a Balaídos (0-3) i els donostiarres van perdre per la mínima a Getafe. En els altres dos partits disputats, el Saragossa va empatar a Pamplona i va perdre la quarta plaça (2-2) i el Racing i el Dépor també van empatar, en aquest cas sense gols, al Nuevo Sardinero.

Celta, 0 - Mallorca, 3

Hristo Stòitxkov va patir de valent a la banqueta de Balaídos. El Mallorca va passar per damunt del Celta, amb una superioritat insultant i amb golassos per treure's el barret. Des de la frontal i per tot l'escaire, el primer, d'Arango. No s'havia complert el minut 10 de partit. I en el 20, Varela va repetir, gairebé calcat, el xut del veneçolà per fer el 0-2. El Celta només va xutar un cop a porteria en tota la primera part i no ho va fer gaires més vegades en la segona. Els gallecs van trobar a faltar el seu golejador Fernando Baiano, lesionat. I en el minut 79, Maxi López, que acabava d'entrar al terreny de joc, va sentenciar en la primera pilota que va tocar. Amb el 0-3, Balaídos es va començar a buidar i això que faltava un quart d'hora per acabar el partit. Les cares dels jugadors gallecs ho deien tot. El Celta torna a ocupar plaça de descens.

Racing, 0 - Deportivo, 0

El Racing va fer el pitjor partit de la temporada al Nuevo Sardinero i no va passar de l'empat sense gols contra un Dépor que va tenir les millors ocasions per emportar-se la victòria. En el minut 48, Riki va poder fer el 0-1 però després d'un embolic a l'interior de l'àrea va estavellar la seva rematada al travesser. L'oportunitat més clara dels locals va ser un cop de cap de Zigic que va obligar Aouate a lluir-se. El Racing va deixar escapar una gran ocasió de superar el Recreativo a la classificació i apropar-se a la zona UEFA mentre que el Dépor encadena deu temporades consecutives sense perdre en les seves visites a Santander.

Osasuna, 2 - Saragossa, 2

Al Reyno de Navarra, el Saragossa va arrencar un empat en l'últim sospir gràcies al gol de Sergio García al minut 90. Precisament, va ser l'Osasuna qui va inaugurar el marcador davant l'afició i ben aviat. Al minut 5, Juanlu després d'un cop de cap de Sergio va superar César. Quatre minuts més tard, Aimar va empatar de falta directa. Ja en el minut 55 de la represa, Valdo va tornar a situar per davant l'Osasuna amb el segon, fins que Sergio García hi va dir l'última paraula. El Saragossa és cinquè amb 54 punts, mentre que l'Osasuna és catorzè amb 37 punts.

Getafe, 1 - Reial Societat, 0

El Getafe amb la seva victòria va condemnar una mica més la Reial Societat al descens. Només hi va haver un gol i va ser obra d'Alexis al minut 70. Amb aquesta victòria el Getafe és novè amb 46 punts, mentre que l'equip de Miguel Ángel Lotina continua penúltim a la classificació amb 27 punts, és a dir, a tres punts de la salvació. Per tant, l'equip basc va perdre l'oportunitat d'empatar a punts amb el Celta, que també va perdre.