Aleksander Ceferin, president de la UEFA
Aleksander Ceferin, president de la UEFA
Eurocopa 2020

Ceferin, contra el format de l'Eurocopa: "No és just"

La UEFA va decidir celebrar el 60è aniversari de l'Eurocopa fent una edició amb diferents seus pel continent, però Anglaterra ha estat clarament beneficiada

Redacció Esport3Actualitzat

La pandèmia va endarrerir la celebració de la 60a edició de l'Eurocopa, prevista per a l'estiu del 2020. Per commemorar aquest aniversari, la UEFA va decidir que hi hagués diferents seus que acollissin els partits de la competició. D'aquesta manera, l'Eurocopa s'ha disputat en onze països diferents: Anglaterra, Escòcia, els Països Baixos, Alemanya, Espanya, Itàlia, Rússia, Romania, Hongria, Dinamarca i l'Azerbaidjan.

Malgrat tot, la selecció anglesa ha estat notablement beneficiada, ja que només ha jugat un sol partit lluny de Londres. La resta de combinats s'han desplaçat per diferents punts del continent durant el torneig per disputar els seus partits. Ara, el president de la UEFA, Aleksander Ceferin, ha destacat que el model de la competició "no és just".

"No ho sostindria més. És un repte massa gran i, en certa manera, no és correcte que alguns equips hagin de recórrer més de 10.000 quilòmetres, mentre que d'altres només n'hagin de recórrer mil. No és just"

La polèmica més sonada ha arribat amb les semifinals del campionat. Primer de tot perquè el combinat anglès va poder gaudir de la seva afició al complet, mentre que els seguidors espanyols, italians i danesos tenien fortes restriccions per la pandèmia. I, en segon lloc, per la jugada clamorosa que va acabar classificant Anglaterra per a la final de l'Eurocopa.

ARXIVAT A:
Eurocopa2020
Anar al contingut