tour de frança

Cavendish torna a guanyar una etapa al Tour cinc anys després en la primera jornada sense ensurts

Després d'estar pràcticament desaparegut, el velocista britànic suma la seva victòria número 31 amb 36 anys i se situa a tres d'Eddy Merckx

Redacció Esport3Actualitzat

Mark Cavendish ha aconseguit la victòria a l'esprint de Fougères, en la primera etapa sense caigudes ni ensurts pels favorits a la victòria final. El mític velocista britànic torna a guanyar una etapa al Tour de França després de cinc anys, en què pràcticament ha estat desaparegut del ciclisme i a punt de retirar-se. Mathieu van der Poel manté el mallot groc i no hi ha canvis substancials en la classificació general.

Si en la segona etapa Mathieu van der Poel emocionava amb la dedicatòria de la seva primera victòria a l'avi Poulidor, avui ha estat el torn de les segones oportunitats. Mark Cavendish ha guanyat un esprint després de passar cinc anys pràcticament en l'oblit. L'equip Deckeunick, que ja té fama de fer revifar carreres, ha aconseguit tornar a fer de Cavendish un cavall guanyador. Amb Caleb Ewan fora del Tour després de la caiguda en l'etapa anterior, el velocista britànic ha guanyat amb comoditat en l'últim dia a la Bretanya. Cavendish, que ha aconseguit fer-se amb el mallot verd de la regularitat, suma 31 victòries d'etapa en el Tour de França i és a només tres del gran Eddy Merckx, que té el rècord absolut. 

La primera etapa tranquil·la

El Tour de França 2021 per fi ha tingut un dia tranquil sense caigudes. Després de l'abandonament de Jack Haig (Bahrein) i Robert Gesink (Jumbo) en la jornada d'ahir i les aparatoses ferides amb què ha hagut de sortir Roglic (Jumbo), el pilot necessitava una jornada sense més ensurts.

La fuga no semblava perillosa en un principi, però Van Moer ha deixat Perichón en els últims quilòmetres i ha començat una aventura en soltiari. Semblava que els equips interessats en un esprint no reaccionaven, però el Deceunick ha començat a organitzar-se per llançar Cavendish amb Asgreen i el mateix Alaphilippe al capdavant del grup.

Final cruel per a Van Moer

L'aventura de Van Moer ha acabat a poc més de 100 metres de la meta. Amb l'esprint llançat, els velocistes han atrapat el belga en l'últim suspir. Els homes ràpids de l'Alpecin semblava que dominaven l'arribada, però quan ningú l'esperava ha aparegut Cavendish. El ciclista del Deckeunick ha esperat a roda el seu moment per acabar amb un canvi de ritme que ha deixat enrere tots els perseguidors.

Llàgrimes de Cavendish

El velocista de l'Illa de Man ha començat a plorar tan bon punt ha posat el peu a terra. Als 36 anys, Cavendish portava tres anys gairebé desaparegut del ciclisme i amb problemes personals que gairebé provoquen la seva retirada. El velocista britànic, segon ciclista amb més victòries d'etapa al Tour, torna a guanyar una etapa de la cursa francesa cinc anys després i somia a superar el mític Eddy Merckx (34 victòries). Qui sap si ho aconseguirà aquest any.

Després de quatre etapes per la Bretanya francesa demà arriba la primera contra rellotge individual, 27 quilòmetres que faran les primeres grans diferències entre els favorits al mallot groc.

Perfil de la cinquena etapa del Tour 2021
ARXIVAT A:
Tour de França
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut