Edinson Cavani en un partit d'aquesta temporada (Reuters)
Futbol internacional

Cavani rep el suport de l'Uruguai després de la seva sanció: "És un acte discriminatori contra la nostra cultura i forma de vida"

El davanter del Manchester United va ser multat per respondre un missatge a les xarxes socials en què emprava el mot "negrito"

Redacció Esport3Actualitzat

Edison Cavani afronta una sanció de tres partits sense jugar i una multa de 100.000 lliures per utilitzar el mot "negrito" en un missatge a les xarxes socials. El jugador del Manchester United va destacar que no era una paraula ofensiva, però la Football Association (FA) no va canviar la seva decisió.

En suport a Cavani, aquest dilluns, tant l'Associació de Futbolistes de l'Uruguai com l'Associació Uruguaiana de Futbol han emès un comunicat a Twitter. Les dues entitats coincideixen a destacar que l'expressió emprada pel jugador és una mostra d'afecte en l'espanyol uruguaià.

"En primer lloc, volem denunciar l'arbitrarietat de l'FA. Lluny de realitzar una defensa del racisme és un acte discriminatori contra la cultura i forma de vida dels uruguaians."

"Cavani només ha utilitzat una forma d'expressió habitual en la nostra llengua."

 

Un missatge racista?

Després de marcar el gol de la victòria dels "red devils" al camp del Southampton, el 29 de novembre, Cavani va respondre una felicitació d'un amic seu a Instagram amb la frase "Gracias, negrito". Cavani va esborrar la resposta ràpidament i va negar que tingués qualsevol significat racista, però l'uruguaià va acceptar el càrrec d'"ús de paraules insultants o inapropiades" del qual l'acusava l'FA.

ARXIVAT A:
Racisme
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut